Uluslararası Akıcılık Birliği Başkanı Prof. Dr. Kurt EGGERS DİLGEM’de!

Uluslararası Akıcılık Birliği Başkanı Prof. Dr. Kurt EGGERS DİLGEM’de!

Prof. Dr. Kurt EGGERS yoğun programı arasında DİLGEM’ in davetiyle iki günlük bir eğitim için İstanbul’a geldi.

Dr. EGGERS, DİLGEM Ataşehir şubesinde “KEKEMELİK TERAPİSİ-Yaşa Özgü Bilişsel, Duygusal ve Davranışsal Analiz” isimli interaktif bir eğitim verdi. Eğitim sırasında İngilizce bilmeyen katılımcılar için Uz. DKT. Barış DİNÇER tarafından anında çeviri hizmeti verildi.

Dr. EGGERS,  toplamda dört oturumdan oluşan eğitimin iki gün süren ilk oturumunda “Akıcılık bozukluklarının tanımı, temelleri, fenomonolojisi, etiyolojisi ve genel değerlendirmesi” başlıklarından bahsetti.

Verdiği eğitim sırasında katılımcılarla yakın ilişki içinde olan Prof. EGGERS eğitimi bir sohbet havasında sürdürdü, katılımcıların sorularını yanıtladı ve katılımcıların Akıcılık bozukluğu vakaları hakkında süpervizyon verdi.

İki günlük eğitim boyunca İstanbul’da konaklayan Dr. EGGERS, DİLGEM ekibiyle İstanbul’u gezdi ve eğitim bittikten bir sonraki gün sabahın erken saatlerinde yoğun programına dönmek için Belçika’ya uçtu.

 

Kurt EGGERS kimdir?

Kurt EGGERS, tıp fakültesini bitirmiş, konuşma terapisi alanında yüksek lisans yapmış ve doktorasını Biomedikal Bilimler & Gelişimsel Psikoloji alanında tamamlamıştır. Belçika Thomas More Üniversitesi Dil ve Konuşma Bozuklukları bölümünde Doçent unvanı ile araştırmacı olarak, Finlandiya Turku Üniversitesi Psikoloji ve Dil & Konuşma Bozuklukları bölümünde Doçent unvanı ile hoca olarak, ayrıca da Finlandiya Oulu Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Avrupa Akıcılık Bozukluklarında Klinik Uzmanlık (European Clinical Specialization in Fluency Disorders) kurumunun koordinatörü, Uluslararası Akıcılık Birliği’nin Başkanı ve Uluslararası Logopedi ve Foniatri Birliğinin akıcılık komitesi üyesidir. EGGERS, klinik uygulamalarda deneyiminin yanısıra, Dünya çapında eğitimler vermiş ve araştırmalar yayınlamıştır.

 

Tekrar Gelecek

Dr. EGGERS dört oturumdan oluşan eğitiminin ikinci oturumu için 3 – 4 Mart’ta, üçüncü oturumu için 31 Mart – 01 Nisan ve son oturum için 14 – 15 Nisan’da tekrar İstanbul’da olacak. Sonraki oturumların başlığı sırasıyla “Okul Öncesi Çağı Çocuklarda Kekemelik Değerlendirmesi ve Terapisi”, “Okul Çağı Çocuklarda Kekemelik Değerlendirmesi ve Terapisi” ve “Ergen ve Yetişkinlerde Kekemelik Değerlendirmesi ve Terapisi” olacak.

Ayrıca Dr. EGGERS 13 Nisan’da bir günlüğüne Dil ve Konuşma Terapisi öğrencileri için Ataşehir DİLGEM şubesinde “Dil ve Konuşma Terapisi Lisans Öğrencileri için Okul Öncesi Çağda Kekemelik Değerlendirmesi ve Terapisi” başlıklı bir konuşma yapacak.

 

Eğitimlerimiz sürecek

Geçmiş dönemlerde yalnızca Dil ve Konuşma Terapisi alanında değil Psikolojik Danışmanlık ve Özel Eğitim alanlarında yerli ve yabancı birçok ünlü akademisyeni ağırlayan DİLGEM, alanlarında daha yetkin ve bilgili uzmanlar yetiştirmek amacıyla hareket etmektedir. Halihazırda organizasyonunu kesinleştirdiğimiz DIR Floortime gibi eğitimlerimizin yanı sıra yurtiçi ve yurt dışından birçok ünlü araştırmacı ile görüşme halindeyiz. Gelecek dönemlerde daha geniş çaplı eğitim organizasyonları düzenleyeceğiz.