Debra Beckman Oral Motor Semineri Dilgem Farkıyla İstanbul’da
Amerika Birleşik Devletlerinde 2019 yılının en iyi doktorları yarışmasında en iyi Dil Konuşma Terapisti seçilen Debra Beckman Dilgem farkıyla İstanbul’da. Beckman Oral Motor Enstitüsü Başkanı Debra BECKMAN tarafından Oral-Motor Değerlendirme ve Terapi Eğitimi ve Derin Doku Rahatlatma Eğitimi 26 Eylül – 01 Ekim 2019 tarihleri arasında İstanbul’da verildi. Dilgem olarak Debra BECKMAN ve ailesini İstanbul’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Bu değerli eğitimi Türkiye ve diğer ülkelerden katılan profesyonellere sunduğumuz için gururluyuz. Eğitimin kalitesi ve başarısı gözetilerek 2020 yılı için iki farklı tarihte seminer planlanmıştır. Gelecek programın detaylarına web sitemizde yer alan etkinlikler bölümünden ulaşabilirsiniz. Katılımcılardan ve takipçilerimizden aldığımız yoğun talep sebebiyle Beckman ürünlerini de Türkiye ve yakın coğrafyaya Dilgem farkıyla sunmaya karar verdik. Ürün detaylarına web sitemizde yer alan ürünlerimiz bölümünden ulaşabilirsiniz.
Beckman Oral-Motor Değerlendirme ve Terapi Sertifika Programı
Oral-motor bozukluklar, hem hasta hem de bakım ekibi için çeşitli zorluklar anlamına gelmektedir. Oral-motor bozuklukları olan bireyler genelde yönergeleri takip edemezler. Kişi hiçbir şekilde ağızdan beslenmiyor olabilir, böyle olduğunda da oral hareket örüntülerini gözlemlemek çok güçleşmektedir. Mevcut başlangıç düzeyi protokollerin büyük çoğunluğu en az düzeyde de olsa vakaların belli yönergeleri takip edebilmelerini gerektiriyor. Beckman tarafından geliştirilen protokol ise vakanın gösterdiği tepkinin dudak, yanak, çene ve dilin hareket açısına, çeşitliliğine, kuvvetine ve baskısına uyumlu olması için bilişsel olarak harekete geçirmeyen mekanik kas tepkileri kullanmaktadır.
Bu seminerde katılımcılar tonik ısırma, bir araçla tonik ısırma, yavaş oral geçiş, dil itimi (tongue thrust), öksürük, gag ve kusma ile ilgili telafi edici teknikleri yaparak/uygulayarak öğrenirler. Katılımcılar, birbirlerine protokol uygulayacak, sonuçları analiz edecek ve veri takibini öğreneceklerdir. Başlangıç değerlendirmesinde fark edilen zayıf alanlara dair belli oral-motor terapi tekniklerini yine birbirlerine uygulayarak pratik edeceklerdir.
Bunların yanı sıra eğitim içeriğinde yer alan konular amaç yazma, diyet kıvam ilerlemesi, oral sorunlarda tüp kullanımı, yemek zamanı kullanılabilecek yardımcı araçlar, oral hijyen sorunları, ilaç kullanma sorunları, trakeostomili vakalarda oral işlevler, oral-motor egzersizlerle sesletim iyileştirmesi, araştırma konuları, ciddi motor sorunları olan bireylerde videofloroskopik sorunlar ve katılımcılar tarafından belirtilecek diğer konuları kapsamaktadır. Öğretilen bilgi ve beceriler etkin katılım gerektirir ve katılanların hem bilgi dağarcıkları hem de becerileri gelişir.
Seminer detaylarını incelemek için linki tıklayınız.