DiLGEM ve withVR İşbirliği ile Dil ve Konuşma Terapisinde Sanal Gerçeklik Projesi

DiLGEM ve withVR İşbirliği ile Dil ve Konuşma Terapisinde Sanal Gerçeklik Projesi

Dil ve konuşma terapisi muhteşem bir şey. Onun sayesinde yeni konuşma teknikleri öğrenebilir, kendinizi daha iyi anlayabilir ve daha akıcı konuşabilirsiniz. Konuşma kliniği, birçok insan için sonsuza dek değerli kalacak olan güvenli bir ortamdır. Teknolojik gelişmelerle birlikte, kliniğin hâlihazırda sahip olduğu değeri artıran kimi ek araçlara erişebilmekteyiz.

Son yıllarda sanal gerçeklik teknolojisinde bir patlama yaşanmakta, bunun beraberinde muazzam faydalar sağlanmaktadır. Sanal gerçeklikte kişi, tamamen sanal bir durumun içine çekilir. Yapılan araştırmalara göre, burası gerçek gibi görünmenin yanı sıra gerçekten orada olduğunuzu hissettirmektedir. Sanal gerçeklik aracılığıyla bir kafeye gidebilir, oradaki en sevdiğiniz içeceği ısmarlayabilirsiniz; bir grup insana konuşma yapabilir, hatta hayalini kurduğunuz işin mülakatına hazırlanabilirsiniz.

Sanal gerçekliği kullanarak birçok konuşma durumuna çalışabilir, seçtiğiniz durumu istediğiniz gibi değiştirebilir ve istediğiniz zaman oradan ayrılabilirsiniz. Peki bu mükemmel teknolojiden nasıl yararlanılabilir?

Geçen yıl 22 Ekim’de (Uluslararası Kekemelik Farkındalık Günü) withVR’ın doğduğunu müjdelemek isteriz. WithVR, sanal gerçekliğin gücünden yararlanarak, konuşma bozukluğu olan kişilerin gerçek hayattaki konuşma durumlarına daha hazırlıklı olmalarına yardım etmekte, farklılıkları ne olursa olsun herkesin istediği zaman sesini kullanabilmesini sağlamayı amaçlamaktadır.

Şu anda withVR, dünya çapında 20’den fazla ülkedeki 60’tan fazla kliniğin, laboratuvarın ve hastanenin önde gelen uzmanlarıyla iş birliği yapıyor, Dilgem de bu kurumlardan biri.

WithVR kullanarak en sevdiğiniz kahveyi ısmarlamak için alıştırma yapabilir, grup önünde konuşma yaparak kendinize meydan okuyabilir veya hayalinizdeki işin mülakatına daha iyi hazırlanabilirsiniz -ve yapabilecekleriniz bunlarla sınırlı değil.

WithVR’ın Kurucusu Gareth Walkom BSc(Hons) MSc MBCS şöyle diyor: “Altı yaşımdan beri kekeliyorum ve bir teknoloji tutkunuyum. 2015’ten beri, tutkumdan faydalanarak, benim gibi konuşma bozukluğu yaşayan insanlara yenilikçi bir şekilde nasıl fayda sağlayabileceğimi araştırıyorum. Dilgem ile iş birliğimiz beni çok heyecanlandırıyor. Dilgem topluluğu çok yakında withVR’ın gücünden faydalanabilecek.”

Gareth Walkom

withVR Kurucusu