Çocuğunuzun İlk Konuşma Terapisi Randevusundan Ne Beklemeli?

Çocuğunuzun İlk Konuşma Terapisi Randevusundan Ne Beklemeli?

Her şey hazır, ama biraz gergin olabilirsiniz – kafanızın içindeki küçük bir ses, terapinin neden önemli olduğunu “anlayamayan” küçük çocuğunuz için terapinin nasıl işe yarayacağını merak ediyor. Ne getirmelisiniz? Ne kadar sürecek? Çocuğum terapistle iş birliği yapacak mı?

Çocuğunuzun ilk konuşma terapisi randevusu bir değerlendirme olacaktır.

Değerlendirme genellikle standart bir test, oyun yoluyla gözlem, tıbbi geçmiş bilgileri ve/veya bir ebeveyn raporunu içerecektir. Çocuğunuzun değerlendirilmesinden önce, tamamlamanız için bir dizi belge verilecektir, ancak endişelerinizin veya sorularınızın bir listesini oluşturup yanınızda getirmeniz de iyi bir fikirdir. Şu anda, sormak istediğiniz şeyi unutmak çok kolay!

İlk konuşma terapisi randevusu sırasında en az bir ebeveynin çocuğunuzla ve terapistle birlikte odada olması gerekir ve tüm aile üyelerinin çocukların gelişimine yardımcı olmada rol oynayabileceğine inansak da, kardeşlerin görüşme sırasında orada olmaması önemlidir. İlk konuşma terapisi randevusu iki saat kadar sürebilir, ancak sizinki değilse, kendinizi şanslı sayın! Bazı çocukların terapiste “ısınması” zaman alır.

İlk Konuşma Terapisi Randevusu Sırasında Ne Olur?

Çocuğun ilk ziyareti sırasında terapist, çocuğunuzun güçlü ve zayıf yönlerine ilişkin bir genel bakış isteyecektir. Çocuğunuzun konuşma, dil, sosyal ve/veya beslenme güçlükleriyle ilgili endişelerinizi tartışmaya hazır olun. Yanınızda getirmeniz gereken diğer değerli bilgiler arasında doğum/doğum geçmişi ve çocuğunuzun fiziksel, sosyal ve dil becerileri alanlarında farklı gelişimsel dönüm noktalarına ulaştığı yaşlar ve çocuğunuzun günlük rutini hakkında konuşmaya hazır olması yer alır.

Hasta geçmişi ve bilgileri toplandıktan sonra terapist çocuğu değerlendirmeye başlar. Çocuğa oyun gibi görünecektir – terapist çocukla oynayacak, çocuğu hem bağımsız olarak hem de sizinle birlikte oynarken gözlemleyecek ve çocuğun yeteneklerini standart bir değerlendirme ile karşılaştıracaktır. Genellikle terapist sadece oynuyormuş gibi görünebilir, ancak gerçekte terapist belirli dil ve/veya konuşma hedeflerini belirlemeye çalışır.

Standart değerlendirme, çocuğun konuşma ve dil becerilerini kendi yaş aralığındaki diğer çocuklarla karşılaştıran bir sınavdır. Çocuğun aldığı puana göre terapist, çocuğun konuşma terapisine ihtiyaç duyup duymadığına karar verebilir. Bazı durumlarda, çocuk standart değerlendirmeye uyamaz ve bu durumda konuşma terapisti uygun bir bakım planı oluşturmak için resmi olmayan bir değerlendirme kullanır.

Konuşma terapisi tavsiye edilirse , terapist ve aile, değerlendirmenin bulgularını ve çocuğun tedavi planına yönelik hedef ve beklentileri tartışacaktır. Konuşma terapisi seanslarının gerçek içeriği, farklı yetenekler ve hedefler nedeniyle hastadan hastaya büyük ölçüde değişir, ancak çoğu hasta kliniği haftada bir ila iki kez yaklaşık bir saat ziyaret eder.

Makalenin orijinaline buradan erişebilirsiniz.

Diğer makalelerimize göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.