Kullanıcı Kılavuzu: DEHB Size Gereksiz Bilgi Verdiğinde Ne Yapmalı?
Yolumuzu kaybetmemizin olası nedenlerinden bazıları şunlardır:
- Dikkat dağınıklığı: Herhangi bir küçük şey, DEHB’niz olduğunda emilecek bir zaman mayını olabilir. Yanlış zamanlanmış bir telefon görüşmesi veya size sosyal medyada reklamı yapılan akıllara durgunluk veren bir öğe (“kimlerin el kroşeli biraya ihtiyacı olabilir ki?”) Kartopu olduğunda sizi saatlerinizi geri getirebilir! 66. Güzergahta giden bir kamyonun yatağında olduğum zamanki gibi, hiç kimse dikkatimin dağılmasından benden daha fazla nefret etmez ve- hayır, zaman yok! Dikkatiniz dağılmasın!
- Hiperfokus: İşimize odaklandığımızda, diğer her şeyin bir yana olduğu, unutulduğu bir anın içine giriyoruz. İşimdeki bir gün gibi. İşimin beni o kadar bunaltmasına izin verdim ki uzayda nasıl hareket ettiğimin (ne de cüzdanımı söz konusu alanda nereye bıraktığımın) farkında bile değildim.
- Zaman duyarlı görevler: DEHB’de genel olarak iyi bir rutinle daha iyiyiz, ancak hayat her zaman düzgün bir şekilde ilerlemez, bu yüzden dikkatli olmalıyız! Belli bir zamanda yapılması gereken serbest meslek işleri ve tek seferlik işler, günlük, haftalık veya aylık planlanmış rutinler bir programın oldukça eskimiş sinir yollarında dolaşmadıkları için gri maddemizden doğruca uçup giden işler olma eğilimindedirler.
Önemli Şeyleri Göz Önünde Bulundurmak Ve Akılda Tutmak İçin Bir Araç Kiti
İlaç tedavisinin yanı sıra, terapi ve oradaki nöbetçi bir kişisel asistanın, unuttuğumuz şeyi unutmadan önce gereksiz bilgilerle savaşmanın yollarını bulmalıyız.
İşte deneyebileceğiniz birkaç şey (… unutmadan önce şimdi yapın):
- Takviminizle çalışın: En güncel ve ayrıntılı takvim uygulaması bile eğer kontrol edip kullanmıyorsanız fark etmez. Hala tedavi açısından ayağa kalkıyorsanız, takvimi günde en az iki kez kontrol etme ve e-postalarınızı, metinlerinizi ve taşıyıcı güvercinlerinizi çapraz referans alma alışkanlığı edinmeniz gerekmektedir.
- Sizi rahatsız etmeyecek bir alarm veya hatırlatıcı kullanmayın: Ve yalnızca biri işe yaramazsa birden fazlasını kullanın. Alışabileceğiniz hiçbir şeyi kullanmayın ve çevrenin bir parçası olarak zihinsel olarak yok etmeye başlayın, örneğin Şubat ayına ait eşyalarla asılı bir duvar takvimi gibi (sadece bir başka kendi kendine çağrı, burada görülecek bir şey yok, hareket etmeye devam edin).
- Kendinizi hemen düzeltin: Bunu yarın halleder miyim? Bu hangi evrende gerçekleşti? Bir şeyi unuttuğunuzu fark ettiğinizde, fark ettiğiniz ve yapabildiğiniz an gidip onunla ilgilenin.
- Günlük, haftalık ve aylık rutinler oluşturun: Aktif olarak kullanılan takviminize bağlı kalabileceğiniz rutinler oluşturun.
Çoğunlukla, bu stres düzeyleri üzerinde çalışmaya devam edin.
Kaynakça
Bu yazı healthline websitesi tarafından hazırlanmıştır. Orijinal versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.