Ruh Sağlığınız için Yapabileceğiniz 10 Şey

Ruh Sağlığınız için Yapabileceğiniz 10 Şey

Ruh Sağlığınız İçin:

1.Kendinize değer verin: Kendinize kibar, saygılı davranın ve özeleştiriden kaçının. Hobilerinize ve en sevdiğiniz projelere zaman ayırın veya ufkunuzu genişletin. Günlük bulmaca çözün, bir bahçe kurun, dans dersleri alın, bir enstrüman çalmayı öğrenin veya başka bir dilde akıcı konuşur hale gelin.

2.Vücudunuza iyi bakın: Kendinize fiziksel olarak bakmak ruh sağlığınızı iyileştirebilir. Emin olun:

  • Besleyici yemekler yiyin
  • Sigara ve elektronik sigara içmekten kaçının
  • Bol su için
  • Depresyonu ve kaygıyı azaltmaya, ruh halini iyileştirmeye yardımcı olan egzersizler yapın
  • Yeterli uyku alın. Araştırmacılar uyku eksikliğinin üniversite öğrencilerinde yüksek oranda depresyona katkıda bulunduğuna inanıyor.

3.Etrafınızı iyi insanlarla çevreleyin: Güçlü aile veya sosyal bağlantıları olan kişiler, genellikle bir destek çevresi olmayanlara göre daha sağlıklıdır. Destekleyici aile üyeleri ve arkadaşlarla planlar yapın; kulüp, sınıf veya destek grubu gibi yeni insanlarla tanışabileceğiniz etkinlikler araştırın.

4.Kendinizi verin: Başka birine yardım etmek için zamanınızı ve enerjinizi gönüllü olarak kullanın. İhtiyacı olan birine yardım etmek için somut bir şey yapma konusunda iyi hissedeceksiniz- ve bu yeni insanlarla tanışmak için harika bir yoldur.

5.Stresle nasıl başa çıkacağınızı öğrenin: Beğenin ya da beğenmeyin, stres hayatın bir parçasıdır. Başa çıkma becerilerini iyi uygulayın: Bir Dakikalık Stres Stratejilerini deneyin, Tai Chi yapın, egzersiz yapın, doğa yürüyüşüne çıkın, evcil hayvanınızla oynayın veya stres azaltıcı olarak günlük yazmayı deneyin.

Ayrıca, gülümsemeyi ve hayattaki mizahı fark etmeyi unutmayın. Araştırmalar gülmenin bağışıklık sisteminizi güçlendirdiğini, ağrıyı hafiflettiğini, vücudunuzu rahatlattığını ve stresi azalttığını gösteriyor.

6.Zihninizi susturun: Meditasyon yapmayı, Farkındalığı ve/veya dua etmeyi deneyin. Gevşeme egzersizleri ve dua, ruh halinizi ve hayata bakışınızı iyileştirebilir. Aslında araştırmalar, meditasyonun sakinleşmenize ve terapinin etkilerini artırmanıza yardımcı olabileceğini gösteriyor.

7.Gerçekçi hedefler belirleyin: Akademik, profesyonel ve kişisel olarak neyi başarmak istediğinize karar verin ve hedeflerinizi gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğunuz adımları yazın. Yüksek hedefleyin, ancak gerçekçi olun ve aşırı program yapmayın. Hedefinize doğru ilerlerken muazzam bir başarı ve öz değer duygusunun tadını çıkaracaksınız.

8.Monotonluğu kırın: Rutinlerimiz bizi daha etkin hale getirse de güvenlik ve emniyet duygularımızı artırsa da biraz tempo değişikliği sıkıcı bir programı canlandırabilir. Koşu rotanızı değiştirin, bir yolculuğa çıkın, farklı bir parkta yürüyüşe çıkın, yeni fotoğraflar asın veya yeni bir restoran deneyin.

9.Alkol ve diğer uyuşturuculardan kaçının: Alkol kullanımını minimumda tutun ve diğer uyuşturuculardan kaçının. Bazen insanlar “kendi kendini tedavi etmek” için alkol ve diğer uyuşturucuları kullanır, ancak gerçekte alkol ve diğer uyuşturucular sadece sorunları şiddetlendirir.

10.İhtiyacınız olduğunda yardım alın: Yardım istemek bir güç belirtisidir, zayıflık değil. Ve tedavinin etkili olduğunu hatırlamak önemlidir. Uygun bakım alan kişiler; ruhsal bozukluktan, bağımlılıktan kurtulabilir ve dolu, değerli yaşamlar sürebilir.

Makalenin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.

Diğer makalelerimize göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.