Çocuklarda Duyusal İşlemleme Bozukluğu, Nöromotor Gelişim, Otizm Spektrum Bozukluğu ve Dikkat Eksikliği Arasındaki Benzerlikler ve Farklılıklar

  • Marga Grey, MSc OT
  • 06/10/2024 10:00
  • 14s 0dk
  • KATILIM BELGESİ
  • tr, en
  • Online Seminerler

Paylaş Paylaş

# Tarih İçerik Süre
1Çocuklarda Duyusal İşlemleme Bozukluğu, Nöromotor Gelişim, Otizm Spektrum Bozukluğu ve Dikkat Eksikliği Arasındaki Benzerlikler ve Farklılıklar 06.10.2024 10.00-13.00180dk
2Çocuklarda Duyusal İşlemleme Bozukluğu, Nöromotor Gelişim, Otizm Spektrum Bozukluğu ve Dikkat Eksikliği Arasındaki Benzerlikler ve Farklılıklar 20.10.2024 10.00-13.00180dk
3Çocuklarda Duyusal İşlemleme Bozukluğu, Nöromotor Gelişim, Otizm Spektrum Bozukluğu ve Dikkat Eksikliği Arasındaki Benzerlikler ve Farklılıklar27.10.2024 10.00-13.00180dk
4Çocuklarda Duyusal İşlemleme Bozukluğu, Nöromotor Gelişim, Otizm Spektrum Bozukluğu ve Dikkat Eksikliği Arasındaki Benzerlikler ve Farklılıklar 03.11.2024 10.00-13.00180dk
5Çocuklarda Duyusal İşlemleme Bozukluğu, Nöromotor Gelişim, Otizm Spektrum Bozukluğu ve Dikkat Eksikliği Arasındaki Benzerlikler ve Farklılıklar 10.11.2024 10.00-12.00120dk

Çocuklarda Duyusal İşlemleme Bozukluğu, Nöromotor Gelişim, Otizm Spektrum Bozukluğu ve Dikkat Eksikliği Arasındaki Benzerlikler ve Farklılıklar, çocukların çevrelerini nasıl algıladıklarını ve bu algıların davranışlarına nasıl yansıdığını anlamak için önemlidir. Bu terapi, özellikle duyusal işleme zorlukları yaşayan çocuklar için geliştirilmiştir. Bu zorluklar, çocuğun gündelik etkinliklerde karşılaştığı engelleri ve sosyal etkileşimlerini etkileyebilir. Duyu Bütünleme Terapisi, çocukların bu duyusal bilgileri daha etkin bir şekilde işlemelerine ve bu bilgileri günlük yaşamlarında daha uygun şekilde kullanmalarına yardımcı olur. Bu süreç, çocukların duygusal, sosyal ve motor gelişimlerini destekler ve onlara daha rahat bir yaşam sürmeleri için gerekli becerileri kazandırır.

Çocuklarda Duyusal İşlemleme Bozukluğu, Nöromotor Gelişim, Otizm Spektrum Bozukluğu ve Dikkat Eksikliği Arasındaki Benzerlikler ve Farklılıklar, DİLGEM tarafından 5. kez düzenlenecek olup Güney Afrika Cumhuriyeti'nde devlet destek ve daveti ile ilk özel eğitim rehabilitasyon merkezini kurup Avustralya'ya taşınan CoordiKids Kurucusu Marga Grey, MSc OT tarafından verilecektir.

Çocuklarda Duyusal İşlemleme Bozukluğu, Nöromotor Gelişim, Otizm Spektrum Bozukluğu ve Dikkat Eksikliği Arasındaki Benzerlikler ve Farklılıklar Eğitiminde teorik bilgilerden çok pratik ve vaka video örnekleriyle Duyusal İşleme Bozukluğu ve Duyu Bütünleme çözümlerinden bahsedilecektir. Nöroanatomi ile başlayacak eğitim Duyusal İşlemenin fizyolojisini ve patofizyolojisinin temellerini teorik olarak anlattıktan sonra, videolar ve örnekler üzerinden interaktif olarak ilerleyecek ve her oturum için hoca tarafından dijital çalışma kitapçıkları gönderilecektir. Seanslar ve derslerde yaşanılan problemler ve bunların çözümleri üzerinden ilerleyerek birlikte çözümler aranacak. Ne yapardım? Nasıl yapardım? Nasıl bir çözüm getirebilirim? sorularına yanıt verecek olan eğitimin teorik detaylarına şöyle kısaca bir göz atalım:

 

  1. Duyusal İşlemleme Bozukluğu (DİB):Duyusal İşlemleme Bozukluğu (DİB), bireylerin duyusal bilgileri algılama ve işleme şekillerindeki zorlukları ifade eder. Bu bozukluk, ses, dokunma, tat, koku veya görme gibi duyusal uyaranlara karşı aşırı hassasiyet veya yetersiz tepki şeklinde kendini gösterebilir. DİB olan bireyler, çevrelerindeki duyusal bilgileri tipik bir şekilde işleyemedikleri için, günlük yaşam aktivitelerinde zorluklar yaşayabilirler. Bu durum, okul, iş ve sosyal etkileşimlerde zorluklara yol açabilir ve davranışsal sorunlara neden olabilir. DİB'nin etkili bir şekilde yönetilmesi, bireyin yaşam kalitesini önemli ölçüde artırabilir.
  2. Nöromotor Gelişim (NMG): Nöromotor gelişim, bir bireyin motor becerilerini ve bu becerilerin beyin, sinir sistemi ve kaslar arasındaki koordinasyonunu ifade eder. Bu süreç, bir çocuğun hayatının ilk yıllarında hızla gelişir ve yürüme, koşma, zıplama gibi temel motor becerilerin yanı sıra, daha karmaşık motor becerilerin edinilmesini de içerir. Nöromotor gelişim, çocuğun fiziksel yeteneklerinin yanı sıra, öğrenme ve davranışları üzerinde de etkili olabilir. Bu sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi, çocuğun genel gelişimi için kritik öneme sahiptir.
  3. Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB): Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB), sosyal etkileşim, iletişim becerileri ve davranışlarda çeşitlilik gösteren bir gelişimsel bozukluktur. OSB olan bireyler, genellikle sosyal ipuçlarını anlamada zorluk yaşarlar ve tekrarlayıcı davranışlar gösterebilirler. Her bireyin otizm spektrumu içerisindeki yerleşimi farklıdır ve bu nedenle, OSB geniş bir yelpazede belirtiler ve özellikler gösterebilir. Erken müdahale ve uygun eğitim yaklaşımları, OSB olan bireylerin gelişimlerine büyük katkı sağlayabilir.
  4. Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB): Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB), dikkat dağınıklığı, aşırı hareketlilik ve dürtüsel davranışlar ile karakterize bir nörogelişimsel bozukluktur. DEHB olan bireyler, odaklanma ve dikkatlerini sürdürme konusunda zorluk yaşayabilirler. Ayrıca sık sık hareket etme ihtiyacı hissedebilir ve dürtüsel kararlar verebilirler. DEHB'nin teşhisi ve yönetimi, bireysel ihtiyaçlara göre uyarlanmış tedavi stratejilerini ve destekleyici eğitim yaklaşımlarını gerektirir. Bu bozukluk, çocukluk döneminde başlar ve bazen yetişkinliğe kadar devam edebilir. (DEHB) arasındaki farklılıkları ve bağlantıları/örtüşmeleri anlamaya yönelik geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bebek ve Çocuklar için Duyu Bütünleme Terapisi Sertifika Programı, bahsedilen bozukluklar, bu bozuklukların semptomları, DİB ile ilişkisi ve ayırıcı tanı, klinik akıl yürütme, müdahale seçenekleri ve ailelere destek konuları hakkında bilgi verir.

Bu bozukluklar arasındaki örtüşmeler ve farklılıkların anlaşılması, her bir durum için daha etkili müdahale ve destek stratejileri geliştirmeye yardımcı olabilir. Bu eğitim, katılımcıların bu bozuklukların tanı ve tedavi yaklaşımlarını daha iyi anlamalarını sağlamayı amaçlamalıdır.

Bu eğitim, bilgi ve deneyim paylaşırken, katılımcıları etkili klinik akıl yürütme ve aileler için pratik müdahale ve destek seçenekleri sunma konusunda teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Seminer, etkili klinik akıl yürütme ve müdahale seçeneklerine yönelik bireysel şekilde ve küçük gruplar halinde çalışmalar yapmayı içerir. Grup tartışmaları ve ödevler, katılımcıya konuları tartışmak ve soru sormak için fırsat sunarken katılımcıların bilgileri anlamasına ve işlemesine olanak tanır.

Açıklamalar:

1- Bu eğitim için indirim oranları aşağıdaki gibidir.

  • 5 Kişilik Grup: %10
  • 10 Kişilik Grup: %20
  • 20 Kişilik Grup: %40
  • DİLGEM Şube Çalışanı: %50
  • Akademisyen: %20

 

2-Ödeme:

  •  Havale / EFT Yoluyla Peşin Fiyatına 4 Taksit: Bunun için HAVALE seçeneğini tercih ederek kayıt işlemlerinizi tamamladıktan sonra karşınıza çıkan IBAN Numarasına sepetteki tutarın Dörtte birini yollamanız ve birer ay arayla da diğer 3 taksiti yollamanız gerekmektedir.
  •  Kredi Kartına Peşin Fiyatına 12 Taksit: Bunun için HAVALE seçeneğini tercih ederek kayıt işlemlerinizi tamamladıktan sonra 0 505 892 41 75 numaralı WhatsApp Hattımız ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Kredi Kartına Peşin Fiyatına 12 Taksit kampanyamız sadece indirim uygulanmayan ürünlerde geçerlidir.

3- Grup indirimlerden faydalanmak isteyen katılımcıların bir WhatsApp Grup kurduktan sonra eğitime katılacak arkadaşlarını ve 0533 165 60 94 WhatsApp numaramızı gruba dahil etmeleri gerekmektedir; İndirim Kodu Grupta paylaşılacaktır.

4- Bu eğitime indirimli olarak katılmak isteyen Akademisyenler ile DİLGEM Şube ve Kurumsal Çözüm Ortağı Çalışanlarının kayıt için 0 533 165 60 94 numaralı DİLGEM WhatsApp Numarası ile iletişim kurmaları gerekmektedir.

5- Bu eğitimde İngilizce bilmeyen katılımcılar için anında çeviri hizmeti verilecektir.

Marga Grey, MSc OT

Marga Grey (M.Sc), duyu bütünleme terapisi, erken çocukluk gelişimi ve öğrenme konularında geniş deneyime sahip bir pediatri terapistidir. Uzun yıllardır çalıştığı özel muayenesinin yer aldığı Avustralya’da ikamet etmektedir. CoordiKids fikrini ortaya atmıştır. CoordiKids, temel becerileri geliştirmek için çevrimiçi ev, kreş ve okul kursları sağlar. Aynı zamanda küçük çocukların ebeveynlerini desteklemek için ‘Duyusal Uyarım’ adlı bir ebeveynlik kitabı yayınlamıştır. ‘Umut Hikayeleri’ adlı e-kitap, uygun müdahale ve desteği aldıklarında çocuklarda görülen olumlu değişiklikleri anlatmaktadır.

SKU-