Bu seminerle ilgili detaylı bilgi almak ve bir sonraki seminer için yerinizi ayırtmak için aşağıda yer alan iletişim formunu kullanarak DİLGEM uzmanlarına ulaşabilirsiniz.
Paylaş Paylaş
Sesiniz kartvizitiniz gibidir, ilk göz temasımızdan sonra sesli iletişime geçeriz. Sesimizin tınısı, rengi, ince ya da kalın duyulması, pürüzlü, çatallı, havalı, cümleleri kurma biçimi…. Bütün bunlar bizi anlatır, kişilik ve karakterimizi, duygularımızı yansıtır. Kısaca “ses” imiz bizim için çok şey ifade eder.
İnsanın kendi sesi ile barışık olması çok önemlidir. Konuşurken duyduğumuz sesimiz ile dışarıdan duyulan sesimiz çok farklıdır. Hatta ses ya da video kayıtlarında kendi sesinizi duymaktan rahatsız olabilirsiniz veya sesiniz size yabancı gelebilir.
Her ses kendi içerisinde güzellikler barındırır ancak bu güzelliği ortaya çıkarmak için sesinizi nasıl kullanacağınızı bilmeniz gerekir. Peki ya başka bir insanın sesini nasıl eğitirsiniz? Bu konuya nasıl yaklaşmanız gerekir?
İlk adım “empati” duyabilmektir. Sesinizin kullanımı ile ilgili edindiğiniz deneyimler, bir başkasının sesini eğitirken size yol gösterecektir. İşiniz insan sesi ise, insan sesini ve ona ait şeyleri öğrenmek zorundasınız. Hele ki kendiniz dışında bir başkasının sesine dokunacaksanız, sese bir uzmanın hassasiyetiyle ve titizliğiyle yaklaşmanız gerekir çünkü dikkatli olmazsanız veya gerekli eğitim ve tecrübeye sahip değilseniz fayda yerine sese zarar verebilme olasılığınızı da bulunmaktadır.
Danışanlarınızın ses kullanımına bilinçli bir şekilde yardım edebilmenin ilk adımı kendi sesinizi doğru ve etkin kullanmayı öğrenmektir. Böylelikle başka bir insanın kendi sesini tanımasına ve kullanmasına da nasıl yardımcı olabileceğinizi öğrenmeye başlarsınız.
İstanbul Yeni Yüzyil Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları bölümünde “Ses Eğitimi” dersleri vermektedir. Lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda tamamlayıp, Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik çalışmalarını İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda yapmıştır.
2005 yılında Almanya’da Dresden Müzik Yüksek Okulu’nun “Studio für Stimmforschung” (ses araştırma çalışmaları) bölümünün gerçekleştirdiği seminere katıldı ve yine aynı sene Almanya Walheim’da, Rabine Institut Für Funktionale Stimmbildung (Rabine Fonksiyonel Ses Eğitim Enstitüsü) okulunda Eugen Rabine’den “fonksiyonel ses eğitimi” üzerine ders almıştır. 2013 yılında İstanbul’da, Motto Dil-Konuşma Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde Dr.İlter Denizoğlu’nun “LaxVox Ses Terapi Tekniği” eğitim programına katılmıştır.
2015’te Sedat Güzin Gürel Sanat ve Bilim Vakfı ile Ses, Konuşma ve Yutma Bozuklukları Derneği’nin ortak olarak düzenledikleri Uluslararası İstanbul Ses Sempozyumu’na katılmıştır. 2016 ve 2017’de Üsküdar Üniversitesi’nin, 2018’de Marmara Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu Dünya Ses Günü Sempozyumu’nda, “Şan Öğrencileri Ses Sağlıklarını Korumak Üzere Nasıl Bir Çalışma Sistemi ve Disiplini Uygulamalıdır?”, “Şarkı Söyleme Esnasında Heyecandan Kaynaklanan Nefes Alış Veriş Düzeninin Değişmesiyle Sesin Kullanımı” , “Kafa Sesi Nedir ve Neden Önemlidir?” başlıkları altında bildiriler sunmuştur. 2019’da İstanbul Medipol Üniversitesi’nde gerçekleşen Uluslararası VoiceIstanbul Konferansı’nda düzenlenen panelde davetli konuşmacı olarak yer almıştır. 2020’de International Congress on Gifted Young Scientists Education’da “The Relation of Healthy Breath and Vocal Training Success” ile 2021’de bilimsel kurulunda yer aldığı I. International Symposium on Interdiciplinary Performing Arts and Education’da “Vocal Cool Down Exercises” başlıklı bildiriler ile yer almıştır. Ardan Beyarslan aynı zamanda Ses, Konuşma ve Yutma Bozuklukları Derneği üyesidir. Profesyonel ses kullanıcılarında oluşan ses hastalıkları, tedavi ve terapileri üzerine araştırma ve çalışmalarını sürdürmektedir.
Atatürk Mahallesi Girne Caddesi Zengin İş Merkezi No: 20
Ataşehir/İstanbul