Uluslararası Katılımlı Yutma Bozuklukları Zirvesi

  • Doç. Dr. Marissa Barrera, MS, MPhil, MSCS, CCC-SLP, Ph.D., Prof. Dr. Andrew Christler, Kathleen Fitzgerald MS, CCC/SLP, Doç. Dr. Barbara O’Connor Wells, Ph.D., CCC-SLP, Doç. Dr. Müge Müzeyyen Çiyiltepe, Dr. Öğr. Üyesi Serkan Bengisu, Dil ve Konuşma Terapisti Harun Ayas, Öğr. Gör. Ayşegül Yılmaz
  • KATILIM BELGESİ
  • tr, en
  • Video Seminerler
  • Bu seminere 14 gün erişebilirsiniz
+KDV

Paylaş Paylaş

# Tarih İçerik Süre
1Uluslararası Katılımlı Yutma Bozuklukları Zirvesi Birinci Oturum240dk
2Uluslararası Katılımlı Yutma Bozuklukları Zirvesi İkinci Oturum240dk

Dünya genelinde daha iyi konuşma, yutma, ve duyma ayı olarak da bilinen Mayıs ayı kutlamalarında Dilgem, yutma bozuklukları konusunda uluslararası bir sempozyum sunuyor. Bu orta düzey sempozyum, klinisyenlere yutma güçlüğü ile birlikte yaşam kalitesini iyileştirirken disfaji anlayışlarını ilerletmek için gerekli bilgileri sağlamayı amaçlamaktadır.

Doç. Dr. Marissa Barrera, MS, MPhil, MSCS, CCC-SLP, Ph.D.

Yeshiva Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı

Dr. Barrera, uluslararası alanda kabul gören Lisanslı Dil ve Konuşma Terapisti ve Multipl Skleroz Sertifikalı Uzmandır (MSCS). Nörolojik rahatsızlığı olan bireylerin değerlendirilmesi ve tedavisi konusunda kapsamlı eğitim almıştır ve yutma bozukluklarının tedavisinde NMES kullanımı gibi modalitelerin kullanımı konusunda tanınmış bir uzmandır.

Bir araştırmacı ve yazar olarak Dr. Barrera, disfaji, NMES, motor konuşma bozuklukları, kognisyon ve nörojeneratif hastalıklar gibi çeşitli konularda dünya çapında konferanslar vermiştir.

Medikal Dil Konuşma Terapisi alanında Yeshiva Üniversitesi Yüksek Lisans Programında Program Direktörü ve Doçent olarak görev yapmaktadır. Dr. Barrera aynı zamanda New York'ta New York Nörojenik Dil Konuşma Terapisi PC'nin kurucusu ve sahibidir. Üniversiteden yüksek onur derecesiyle mezun olup Columbia Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı. CUNY Graduate Center'da doktorasını tamamladı.​​


Prof. Dr. Andrew Christler

Profesör Andrew Christler, 20 yılı aşkın bir süredir, uluslararası düzeyde, saygın bir tıbbi konuşma dili patoloğu olmuştur ve dünyanın her yerinden farklı derecelere ve deneyimlere sahiptir. Şu anda Andrew, Yeshiva Üniversitesi'nde klinik direktördür. On yıldan fazla süredir hastalarına küresel olarak ulaşmak için telepraktis kullanıyor ve başkalarına da aynısını nasıl yapacaklarını öğretiyor. Wayne State Üniversitesi'nden konuşma dili patolojisi alanında yüksek lisans derecesi ve Cincinnati Üniversitesi'nden sağlık ekonomisi ve yönetimi alanında yoğunlaşarak MBA derecesi aldı. 2018'de The Voice Ball Protocol adlı kitabını yazdı ve yayımladı. Ses bozuklukları, transseksüel ses, teletıp, GERD / reflü ve yutma bozuklukları alanlarında aranan bir öğretim görevlisi / eğitmen olarak dünyayı dolaşıyor. Andrew, GERD için teşhis ve biyolojik geri bildirim araçları olarak endoskopi ve FEES kullanan ileri düzey bir klinisyendir. Ülke ve dünya çapında yeni FEES programları oluşturmak için iş ve disfaji uzmanlığını kullanıyor.


Kathleen Fitzgerald MS, CCC/SLP

Kathleen Fitzgerald MS, CCC / SLP, 25 yılı aşkın bir süredir dil ve konuşma patoloğudur. Boston, Massachusetts Bölgesi'nin dışında yaşamaktadır. Pediatri ve yetişkinler için tıbbi konuşma-patoloji uzmanlık alanları ile yurt içinde ve yurt dışında tanınmaktadır. Kathleen, tüm yaş grupları için yerinde ve mobil FEES (Yutmanın Fiberoptik/ Endoskopik Değerlendirilmesi), Ses Videostroboskopisi ve MBS sunan fiziksel çoklu uzmanlık kliniklerine sahiptir. Son birkaç yıldır SEC Medical Speech Patology Consulting & Training'i kurucu ortağıdır. Şirket, ulusal / uluslararası kişisel eğitimler için bir ASHA CEU sağlayıcısıdır. Kathleen, NICU-Geriatri'den tam spektrumlu FEES / Videostroboskopi / MBS Hizmetleri geliştirme ve çalıştırma konusunda uzmanlaşmıştır. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ilk Mobil FEES İşletmeleri grubu arasındaydı. Kathleen, Diğer Konuşma Dili patologlarının kendi özel şirketlerini ve kliniklerini kurmaları için eğitmeyi kolaylaştırıyor. ASHA'da ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki birçok üniversitede konuk öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Şu an yutma bozuklukları ve SLP-D'de BCS yönetim kurulu sertifikası için çalışıyor. Boş zamanlarında seyahat etmekten, yemek yemekten, tiyatrodan ve kocası Gordon, Clumber Spaniel Sherman ve binici genç kızı Gianna ile vakit geçirmekten hoşlanıyor.

Doç. Dr. Barbara O’Connor Wells, Ph.D., CCC-SLP

Dr. Barbara O'Connor Wells, Nova Southeastern Üniversitesi (NSU) Konuşma Dili Patolojisi Bölümü'nde doçent ve klinik süpervizördür. Barbara, disfaji, motor konuşma ve yetişkin dil bozuklukları alanlarında kurslar verir ve bireysel ve grup tedavi seanslarını denetler. Barbara, Amerikan Konuşma Dili İşitme Derneği (ASHA) tarafından onaylanmıştır ve yetişkin nörojenik iletişim, biliş ve yutma bozukluklarının akut, subakut, uzun süreli ve evde bakım rehabilitasyonunda 20 yılı aşkın deneyime sahiptir. Hem Florida hem de New York'ta lisanslıdır. Barbara'nın klinik deneyimleri bebeklerden yetişkinlere kadar ve ayrıca okullarda ve özel muayenehane ortamlarında klinik olarak çalıştı. Nova Southeastern Üniversitesi'nden önce Barbara, City University of New York Hunter College'da iletişim bilimleri programında öğretim görevlisiydi. Barbara'nın birincil araştırma ve klinik ilgi alanları arasında disfaji, tek dilli ve iki dilli popülasyonlarda afazi, İspanyolca konuşanlarda afazi ve yaşlanan beyin yer almaktadır. Klinik Dilbilim ve Fonetik, Beyin ve Dil ve Geriatrik Tıp Konuları da dahil olmak üzere bilimsel dergilerde birçok dergi makalesi ve kitap bölümü yayımları vardır. Ulusal ve uluslararası konferans sunumları konusunda uzun bir geçmişe sahiptir. Halen NSU'da çeşitli araştırma projelerinde yer almaktadır: Güney Amerika'da Chagas hastalığı olan bireylerde yutma bozuklukları, yaşlanan yutma, Modifiye Baryum Yutma Çalışması sırasında kullanılan Varibar® baryum ürününün viskozitesi, İspanyolca konuşanlarda afazi ve iki dilli afazi tedavisi.

Doç. Dr. Müge Müzeyyen Çiyiltepe

Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi, Dil Bilimi Bölümünde tamamlayan Müzeyyen Çiyiltepe, yüksek lisanslarını Columbia Üniversitesi ve Kansas Üniversitesi ABD de, doktorasını Kansas Üniversitesi, ABD de tamamlamış, post doktora çalışmalarına da Harvard Üniversitesi Nöroloji bölümünde devam etmiştir. 1999-2000 yılıda İngiltere de link NHCS de klinisyen olarak Londra da görev yapmıştır. 2000-2010 tarihleri arasında GATA da uzman olarak görev yapmıştır. Dr. Müge Müzeyyen Çiyiltepe 2013-2017 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümünde Yrd. Doç. Dr olarak görev yapmıştır. Mart 2017 tarihinde doçent olmuştur. Doç. Dr. Müzeyyen Çiyiltepe 2019 yılı itibarı ile İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü akademik kadrosunda yer almaktadır. Araştırma Alanları: Ayrımsal tanı, disfaji, kognitif bilimler, forensik konuşma patolojisi, motor konuşma bozuklukları Temel Alanları: Dil ve Konuşma Terapisi

Dr. Öğr. Üyesi Serkan Bengisu

2000 yılında İstanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programı’nı tamamlamıştır. 2004 yılında, Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dil ve Konuşma Terapisi Yüksek Lisans Programını tamamlayarak Türkiye’de bu alandan mezun olan ilk uzmanlardan biri olmuştur. 2006 yılında kendi kliniğini kurmuş ve klinik çalışmalarına burada devam etmiştir. Klinik çalışmalarının yanı sıra 2008 yılından bu yana Florence Nightingale Hastanesi, Memorial Hastanesi, Medical Park Hastanesi ve İstinye Üniversitesi Liv Hastanelerinde İnme Ünitesinde dil ve konuşma terapisti olarak çalışmış, nörolojik hastaların dil ve yutma bozukluklarının değerlendirmelerini ve terapilerini yürütmüştür. Halen Şişli Memorial Hastanesi ve İstinye Üniversitesi Bahçeşehir Liv Hastanelerinde aktif olarak hasta görmeye devam etmektedir. Doktora eğitimini 2021 yılında Üsküdar Üniversitesi’nde tamamlayarak 2021 yılı itibariyle İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü akademik kadrosuna katılmıştır.

Dil ve Konuşma Terapisti Harun Ayas

İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Lisans Programından mezun olduktan sonra aynı üniversitede Dil ve Konuşma Terapisi Anabilim Dalında Tezli Yüksek Lisans Programında eğitimine devam etmektedir. Çalışma alanları ağırlıklı olarak pediatrik beslenme ve yutma bozuklukları, edinilmiş dil ve konuşma bozukluklarıdır. Eğitim süresince yurtiçi ve yurtdışı kongrelerde yutma ve biliş konularında çalışmalarını sunmuştur. Dil ve Konuşma Terapistleri Derneği ve ASHA üyesidir. İstanbul Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine atanmıştır.


Öğr. Gör. Ayşegül Yılmaz

Dokuz Eylül Üniversitesi Dilbilim bölümünden 2013 yılında mezun olan Ayşegül YILMAZ, yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma terapisi programından 'Serebral Palsili Hastalarda ve Sağlıklı Bireylerde Yutmanın Oral Fazının Ultrason ile Karşılaştırmalı Değerlendirilmesi' başlıklı tezi ile 2018 yılında mezun olmuştur. Eğitim süresince Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Mavi Hastane Motor Konuşma ve Yutma Bozuklukları Kliniği ve Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Uygulama Araştırma Merkezinde 400 saat klinik uygulamalarını tamamlamış, 2019 yılında özel bir merkezde Uzman Dil ve Konuşma Terapisti olarak çalışmıştır. 2019 Ekim itibariyle İstinye Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmakta olup, Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümünde doktora eğitimine tez aşamasında devam etmektedir.

  • Katılımcılar normal yutma fonksiyonu ve ana yutma bozukluklarını tartışabileceklerdir.
  • Katılımcılar yutma bozukluğunun altı nedenini listeleyebileceklerdir.
  • Katılımcılar disfaji tanısında kullanılan enstrümantal değerlendirme tekniklerini (videofloroskopi veFEES) tanımlayabileceklerdir.
  • Katılımcılar videofloroskopi ve FEES ile ilgili risk ve faydaları tanımlayabileceklerdir.
  • Katılımcılar, orofaringeal yutma bozukluklarını yönetmek için bireyselleştirilmiş tedavi planları geliştirmek amacıyla telafi edici yönetim stratejileri ile tedavi edici rehabilitasyon arasında ayrım yapma yeteneklerini geliştirebileceklerdir.
  • Katılımcılar yutma bozukluğunun yönetimi için kanıta dayalı dört tedavi yaklaşımını tanımlayabileceklerdir.
  • Katılımcılar yutma bozukluklarının çok disiplinli yönetiminin önemini tartışabileceklerdir.
  • Katılımcılar, SLP'nin bebekler ve küçük çocuklar için beslenme hizmetleri sağlamadaki rolünü tanımlayabileceklerdir.
  • Katılımcılar pediatrik yutma ile erişkin yutma arasındaki fizyolojik farklılıkları tanımlayabileceklerdir.
  • Katılımcılar zayıf disfaji yönetiminin sonuçlarını tanımlayabileceklerdir.

Uluslararası Katılımlı Yutma Bozuklukları Zirvesi 1. Oturum

Disfaji 101: Disfajinin Temelleri - Dr. Barrera ve Dr. O’Connor Wells

Türkiye'de Yutma Bozuklukları Tedavileri Gelişimi - Müge Müzeyyen Çiyiltepe

Disfajinin Aletli Enstrumental Değerlendirilmesi - Prof. Andrew Christler

Disfaji aletsel ve aletsel olmayan yönetimi: Dr. Öğretim Üyesi Serkan Bengisu (TDS, NMES, Kinezio vb)

Uluslararası Katılımlı Yutma Bozuklukları Zirvesi 2. Oturum

Pediatrik Yutma Bozukluklarında Birincil Bilgi - Prof. Kathleen Fitzgerald

Disfaji Değerlendirilmesinde Servikal Oskültasyon - DKT Harun Ayas

Etkili Disfaji Yönetimi - Kompansasyon, Rehabilitasyon ve Modaliter

Disfajide Ultrason Kullanımı - Öğr. Gör. Ayşegül Yılmaz

SKU-970