Oyun Neden Önemli?

Oyun Neden Önemli?

Çocuklar oyun oynayarak çevrelerini ve kendilerini tanırlar. Bu tanıma, kaslarını nasıl koordine edeceklerini, arkadaşlarıyla nasıl konuşacaklarını, kurallara nasıl uyacaklarını öğrenmeyi ve daha fazlasını içerir. Oyundaki öğrenme süreci oldukça kapsamlıdır.

Oyun düşündüğünüzden daha fazlasıdır. Oyun, çocuğunuz için, kendi sınırlarını test etmenin ve kendilerini dünyaya tanıtmalarının bir yoludur. Çocuğunuz oyun oynarken aynı zamanda eğlendiği bir etkinlik içindedir. Oyun, çocukların eğlenirken pek çok şey öğrenmelerini de sağlar. Oyun oynamasını teşvik etmek, çocuğunuzun başkalarıyla ve çevresiyle etkileşime girerken becerilerinin ve yeteneklerinin farkına varmasına yardımcı olur.

Oyun erken dönemde başlar. Bebeğin etrafındaki şeyleri izlemesi ve bunlarla etkileşime girmesi, ağzına oyuncağı götürmesi veya yeni bir nesneye dokunarak tanımaya çalışması aslında oyunun belirtileridir. Çevresini keşfederken bir diğer yandan da sizin dikkatinizi nasıl çekeceğini keşfeder. Oyun zamanının bebeğinizin gelişimsel yapı taşlarının sürekli olarak gelişmesine ve güçlenmesine yardımcı olduğunu hatırlamak önemlidir.
Çocuğunuz, çocukluk dönemi boyunca oyun oynamaya devam edecektir ve oyunla aşağıdaki becerileri geliştirdiğini gördüğünüzde siz de şaşıracaksınız:

  • Problem çözme becerisini kullanmayı öğrenme,
  • Esnek düşünme yeteneği gösterme,
  • Duygularını işleme koyma,
  • Korkularıyla yüzleşme,
  • Hata yapma korkusu olmadan yeni şeyler deneme.