Öğrenci Klasörleri: Dkt için İpuçları ve Fikirler

Öğrenci Klasörleri: Dkt için İpuçları ve Fikirler

Öğrenci çalışma klasörlerini konuşma terapisinde kullanmak bana büyük bir zaman tasarrufu ve terapimi daha organize ve takipte tutmamı sağladı. Aşağıda çeşitli ipucu, püf noktası, organizasyon ve saklama fikrini sizlere sunacağım.

Son birkaç yıldır sürekli olarak öğrenci çalışma klasörlerini kullanıyorum. Öğrenci çalışma klasörleri için bir çok farklı seçenek var. Aşağıda olanlar benim işime yaradı, ancak sizin için en iyi sonucu verebilmesi adına kendi fikirlerinizi geliştirmekten ve yeni şeyler denemekten çekinmeyin.

 

Sizi daha fazla merakta bırakmadan, işte dil ve konuşma terapisinde kullandığım öğrenci çalışma klasörleri için en iyi ipuçlarım:

1) Renk kodlu etiketler kullanın.

İki yıl önce, klasörleri öğrenciyle üzerinde çalıştığım konuya göre etiketlemeye başladım (örneğin; pembe = artikülasyon, mavi = dil, mor = sosyal gibi).

Bu çok yardımcı oldu çünkü klasörleri, klasörün dış tarafındaki etikete bakarak kolayca bulabiliyor ve etkinliklerle doldurabiliyordum.

2) Dereceye veya BEP (Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı) göre klasörlerinizi düzenleyin.

Klasörlerinizi düzenlemek çok önemlidir. Bu yöntem öğrencilerinizin klasörlerini kolayca bulmalarına ve düzenli kalmanıza yardımcı olacaktır. Klasörlerimi (yıla/siteme bağlı olarak) saklamak için iki yol kullanıyorum: dereceye ve BEP bitiş tarihine göre sıralamak.

Dereceye Göre: Klasörleri dereceye göre düzenlemek istiyorsanız, her kutuyu not numarasıyla etiketleyin. Bu, öğrencilerinizin klasörlerini bulmasını çok kolaylaştırır.

BEP Son Tarihine Göre: Kullandığım diğer yol ise, klasörleri BEP son tarihine göre düzenlemektir. Bu, daha büyük yükünüz varsa ve ek BEP ödeme tarihlerini hatırlatmanız gerekiyorsa kullanışlıdır. Klasörlerimi bu şekilde düzenlediğimde, her kutu okul yılının bir ayıdır. Klasörler, öğrencinin BEP zamanına göre kutuda tutulur. Bu, eksik tarihler konusunda endişeli olduğunuzda size oldukça yardımcı olur. Her ay, bir sonraki ay için bölmeyi kapatırsınız ve öğrencinin çalışma örneklerine, verilerine bakmaya başlarsınız ve BEP’i oluşturursunuz. Kutu bittiğinde, bir sonraki ay için onu değiştirmelisiniz.

3) Etkinliklere ek olarak, bir bakışta veri sayfaları, katılım formları, değerlendirme listeleri, veli / öğrenci bilgileri ve öğrencinin BEP’ini de dahil edin.

Bu klasörleri etkinlikleri saklamak için kullanmama rağmen, veri sayfalarını ve üst iletişim bilgilerini içeren öğrencimin en önemli formlarını da depolarım.

4) Öğrencilerinizin klasörlerini sahiplenmelerine izin verin.

Öğrenci çalışma klasörlerini kullanıyorsanız, öğrencilerinizin onları ayarlamasına yardımcı olun. Öğrencilerimin isimlerini klasörlerinin üzerlerine yazmalarına ve resim çizmelerine izin veriyorum.

Ayrıca öğrencilerim klasörlerini her oturumun başında almaktan ve ayrılmadan önce yerine koymaktan sorumludurlar. Bunun oturumları başlatmak ve bitirmek için öngörülebilir yapılandırılmış bir yöntem olduğunu keşfettim.

5) Davranış yönetimini dahil edin.

Artık bir ödül kutum yok, ancak yine de daha küçük öğrencilerle çalışırken, olağanüstü çabaları için çıkartmalar yapıyorum. Öğrencilerim çeşitli çıkartmalardan seçim yapabilir ve saklamak için klasörlerini kullanırlar. Onlara ailelerinin yıl sonunda klasörlerinin ne kadar dolu olduğunu görmekten gurur duyacaklarını söylemeyi seviyorum!

6) Yıl sonunda onları eve gönderin.

Her yıl klasörlerden kurtulun! Yaz ödevi yapıyorsanız, onları doldurun ve eve gönderin. Eğer yapmıyorsanız, ailelere çocuklarıyla çalışmaktan ne kadar keyif aldığınızı söyleyen bir not ve veri / katılım formlarını alın ve eve gönderin.

7) Kartları saklamak için onları plastik torbalarda zımbalayın.

Öğrencilerimin çoğu matkap için kart kullanıyor. Plastik bir torba içinde zımbalamayı bulana kadar çok fazla düşündüm. Siz de kart depolama ile uğraşıyorsanız bunu deneyin! Onları sık sık eve gönderiyorum böylece fazla hacimli olmuyor ve ağırlaşmıyorlar.

Kaynakça: http://speechymusings.com/2018/07/11/student-folders-tips-and-ideas-for-slps/