Sınıf İçin Etkili 7 Öğretim Stratejisi

Sınıf İçin Etkili 7 Öğretim Stratejisi

Sınıf, farklı geçmişleri olan öğrencileri çeşitli yetenek ve kişilikleriyle bir araya getiren dinamik bir ortamdır. Bu nedenle etkili bir öğretmen olmak, öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarını karşılamak, yaratıcı ve yenilikçi öğretim stratejilerinin uygulanmasını gerektirir.
 

İki aylık veya yirmi yıllık bir öğretmen olsanız da, hangi öğretim stratejilerinin öğrencilerinizle en iyi şekilde çalışacağınızı bilmek zor olabilir. Bir öğretmen olarak “herkese uyan tek bir boyut” yoktur, bu yüzden burada sınıf uygulamanıza ilham vermek için kullanabileceğiniz bir dizi etkili öğretme stratejileri bulunmaktadır.

 

1. Görselleştirme
Öğrencilerin okulda öğrendiklerini gerçek dünyada nasıl uygulandığını anlamalarına yardımcı olacak donuk akademik kavramları görsel ve pratik öğrenme deneyimleriyle hayata geçirin.

Örnekler arasında; etkileşimli beyaz tahtayı kullanarak fotoğraflar, ses klipleri ve videolar gösterilebilir, ayrıca öğrencilerinizi sınıf deneyleri ve yerel alan gezileri ile oturdukları yerden kaldırmaya teşvik edebilirsiniz.

2. İşbirlikli öğrenme
Küçük grup veya tüm sınıf etkinliklerini teşvik ederek karma yetenekli öğrencileri birlikte çalışmaya teşvik edin.

Fikirlerini sözlü olarak ifade etmek ve başkalarına cevap vermek yoluyla öğrencileriniz özgüvenlerini geliştirecek, yaşam boyunca hayati önem taşıyan iletişim ve eleştirel düşünme becerilerini geliştireceklerdir.

Matematiksel bulmacaları çözmek, bilimsel deneyler yapmak ve kısa drama taslaklarını uygulamak, işbirliğine dayalı öğrenmenin sınıf derslerine nasıl dahil edilebileceğinin sadece birkaç örnektir.

3. Sorgulamaya dayalı öğretim
Öğrencilerinize kendileri için düşünmeleri ve daha bağımsız öğrenciler olmaları için ilham verecek sorular düşünün.

Öğrencileri soru sormaya ve kendi fikirlerini araştırmaya teşvik etmek, problem çözme becerilerini geliştirmenin yanı sıra akademik kavramları daha derinlemesine kavramalarına yardımcı olur. Her ikisi de önemli yaşam becerileridir.

Sorular, “gölgem neden boyut değiştiriyor?” veya “iki çift sayının toplamı her zaman bir çift sayıdır” gibi bilim veya matematik temelli olabilir.

Ancak, aynı zamanda öznel olabilirler ve öğrencileri kendilerine özgü görüşlerini ifade etmeye teşvik edebilirler; “Şiirler kafiyeli midir?” veya “tüm öğrenciler üniforma giymeli mi?”.
{!GALLERY}
4. Farklılaşma
Kimsenin geride kalmamasını sağlamak için, öğrencilerin yeteneklerine göre görevler vererek öğretiminizi farklılaştırın.

Öğrencilerin benzersiz öğrenme ihtiyaçlarına göre sınıf etkinliklerini ayarlamak, yüksek akademik yeteneklere sahip bireylerin yeteneklerinin genişletildiği ve bu konuda mücadele edenlerin uygun desteği almalarını sağlayan bir sistem oluşur.

Bunlar, karmaşıklığı farklı olan öğrenci gruplarına göre değişen çalışma sayfalarının dağıtılmasını veya sınıf içinde öğrencilerin seçebileceği çeşitli görevler içeren bir dizi iş istasyonu kurulmasını içerebilir.

Ayrıca Quizalize gibi bir eğitim aracı kullanmak, öğrencilerinizi sizin için otomatik olarak gruplandırdığı için size zaman kazandırabilir. Böylece bireyleri ve tüm sınıf öğrenme boşluklarını kolayca belirleyebilirsiniz.

5. Sınıfta teknoloji
Teknolojiyi öğretiminize dahil etmek, öğrencilerinizi aktif bir şekilde meşgul etmenin harika bir yoludur, özellikle dijital medya 21. yüzyılda gençlerin çevresini sardı.

Etkileşimli beyaz tahtalar veya mobil cihazlar, öğrencilerin yeni akademik kavramları görmelerine yardımcı olan resim ve videoları görüntülemek için kullanılabilir. Teknoloji, öğrencilerin ders sırasında fiziksel olarak meşgul olabildiği ve fikirlerini anında araştırabildiği için kullanılması durumunda öğrenme daha etkileşimli hale gelebilir.

İPad’ler ve / veya tabletler gibi mobil cihazlar, öğrencilerin sonuçlarını kaydetmesi, fotoğraf / video çekmesi için veya bir davranış yönetimi tekniği olarak sınıfta kullanılabilir. Ayrıca, Quizalize gibi eğitim programlarını ders planlarınıza dahil etmek, biçimlendirici değerlendirmeleri eğlenceli ve ilgi çekici hale getirmenin harika bir yoludur.

6. Davranış yönetimi
Etkili bir davranış yönetimi stratejisi uygulamak, öğrencilerinizin birbirilerine saygı duymalarını sağlamak ve öğrencileriniz tüm potansiyellerine ulaşma şansının eşit olmasını sağlamak için çok önemlidir.

Gürültülü, yıkıcı sınıflar üretken bir öğrenme ortamını teşvik etmemektedir, bu nedenle disiplin ve ödüllendirme yoluyla karşılıklı saygı atmosferi geliştirmek hem sizin hem de öğrencileriniz için faydalı olabilir.

Örnekler arasında, küçük yaşta olan öğrencileriniz için eğlenceli ve etkileşimli ödül çizelgeleri bulunmaktadır; en etkili davranışları olan öğrenciniz haftanın sonunda bir ödül kazanmaktadır. Ayrıca “Altın zaman” her yaştan öğrenciler için çalışabilir, oyunlar gibi çeşitli aktiviteler arasından seçim yapabilir ya da sıkı çalışmalarından dolayı ödül kazanabilirler.

7. Mesleki gelişim
Düzenli mesleki gelişim programlarına dahil olmak, sınıfta öğretme ve öğrenmeyi geliştirmenin harika bir yoludur.

Sürekli değişen eğitim politikaları ile diğer öğretmenlerden ve akademisyenlerden ilham alabileceğiniz etkinliklere katılmak son derece yararlıdır. Aynı zamanda sınıftan çıkmak için ve tıpkı sizin gibi olan diğer öğretmenlerle birlikte çalışmak için harika bir bahane!

Oturumlar, yeni eğitim teknolojileri hakkında bilgi edinmeyi, çevrimiçi güvenlik eğitimini ve öğretim asistanınızı nasıl daha iyi kullanılacağınıza dair tavsiyeleri ve daha fazlasını içerebilir.

Etkili bir öğretmen olmak zor bir iştir çünkü her öğrenci benzersizdir, ancak öğretim stratejilerinin bir birleşimini kullanarak, öğrencilerin farklı öğrenme stillerini ve akademik yeteneklerini ele alabilir, ayrıca sınıfınızı öğrenciler için dinamik ve motivasyonlu bir ortam haline getirebilirsiniz.

Kaynakça
https://www.quizalize.com/blog/2018/02/23/teaching-strategies/