Öğretmenler için Başarı Sağlayacak 10 İpucu

Öğretmenler için Başarı Sağlayacak 10 İpucu

 

Kişisel deneyimlerinden yola çıkan Dr. Amanda Kelly, okul ortamlarına uygulayıp başarılı olduğunu bulduğu 10 basit ve sürdürülebilir yolu bizimle paylaşıyor.

 

Öğretmenlerin Denemesi Gereken En İyi 10 Tavsiye

1 – Organize olun.
Bir organizasyon sistemi geliştirin. İşler nereye aittir? Bunun öğrencilerinize açıklanması gerekebilir. Bazı değişikliklere de ihtiyaç duyulabilir; Örneğin, materyalleri öğrencinin daha yakınına koymak.

2 – Net beklentilerinizi verin / Sınıf kurallarını geliştirin.
Kurallarınızı yaşayan bir belge gibi canlı tutun. İstenilen ve istenmeyen davranışları kurallara bağlayın ve olumlu olan davranışları işaret edin. Beklentilerinizi önceden belirleyin, ancak aynı zamanda sınıf kurallarını gerektiği kadar geliştirmek için de zaman harcayın (belki de bir hafta ya da birkaç haftada öğrencilerinizi gerçekten tanıyana kadar). İstediğiniz davranışı veya eylemleri belirten kurallar kullanın. Öğrencilere ne yapmamalarını söylemekten kaçının, onun yerine ne yapmaları gerektiğini belirtin. Sınıf kurallarını öğrencilerinizin istediği kadar ayrıntılı olarak tanımlayın. Tartışma yoluyla kelimelerin anlamlarını anlamalarına yardımcı olun.

3 – Öğrencileriniz için beklentileri modelleyin.
Bir etkinlik veya görevin nasıl tamamlanacağını etkileşimli olarak modelleyin. Genellikle “akademik” beceriler öğretirken çoklu, tekrarlanan fırsatlar sunuyoruz, ancak genellikle davranışsal rutinleri uygulamak için çoklu, tekrarlanan fırsatlar sunmayı ihmal ediyoruz.

4 – Ne demek istediğini söyle ve söylediklerini kastet.
Bir öğrencinin talebini yaparsanız, bu talebi takip edin. Bunu izleyemiyorsanız, talepte bulunmaktan veya talimat vermekten kaçının. Kendinizi tanıyın ve beklentileri kendiniz ve öğrencileriniz için uygun şekilde ayarlayın.

5 – Görselleri ve jestleri kullanın.
Öğrencilerinizi tanıyın ve yaşa uygun görseller ve jestler seçin. Öğrencilerin gelişim sınıfına dahil edilmesi, özellikle büyük yaşta ki öğrenciler için katılımcılığı artırabilir.

6 – Sorular sorarak yönlendirmeler yapın.
Bu öneri en hızlı değişime neden olabilir. Yapmanız gereken tek şey olmayabilir, ama kesinlikle denemeniz gereken ilk 10 şeyden biri. Ama unutmayın ki bir soru sorduğunuzda, evet ya da hayır olarak verilen bir cevabı kabul etmeniz gerekir.

7 – Kısa konuşmalar yapın.
Az konuşarak daha fazlasını söyleyin. Davranışsal zorluklara cevap verirken, kısa ve öz konuşun. Çocuklar rahatsız edildiğinde veya kızdıklarında, işlemleri yapamazlar. Amacınız, sakinleştirmek ve motive etmek olmalıdır. Etkileşimleri basit tutun, tartışma veya müzakere için yer bırakmayın.

8 – Öğrencilerinizin iyi olmalarını sağlayın.
Güçlendirici dil kullanın. Öğrencilerinize dikkat etmeye çalışın ve talimatlar için onları (tek tek veya grup olarak) onaylayın. Öğrenci eylemlerini övdüğünüzde, “harikasınız kızlar” demek yerine ne yapıldığına dair özel geri bildirimde bulunun, “Siz ikiniz birlikte çok iyi çalışıyorsunuz” yorumunu yapın.

9 – Yansıt.
John Dewey bir keresinde, “Tecrübelerden öğrenmiyoruz… Tecrübelere yansıtmaktan öğreniyoruz.” demiştir. Dikkatli olun ve gelecekte değişiklikler yapın. Yansıtıcı süreci öğrencileriniz için modelleyebilirsiniz. Onlara değerlendirmeyi öğretin.

10 – Nefes alın.
Kendinize zaman ayırın, mola verin ve yardım isteyin. Her şey planlandığı gibi gitmeyebilir. Meslektaşlarınızla fikir alışverişi yapın ve size uygun kaynakları kullanın. Gerçekçi olun. Affedici olun.

Kaynakça
https://www.horizoneducationcenters.org/blog/bid/344416/When-to-Be-Concerned-With-a-Developmental-Delay

Dilgem uzmanlarından destek almak ve randevu oluşturmak için: +90 (216) 456 42 42
                                                                                                                 +90 (533) 165 60 94