12 Terapötik Yaz Aktivitesi

12 Terapötik Yaz Aktivitesi

12 Terapötik Yaz Aktivitesi

Çoğu aile yazın rahatlığını ve tembel günlerini sabırsızlıkla bekler. Ancak rutin ve yapı eksikliği bazı çocukların aileleri için büyük strese neden olabilir. Okul rutinleri öngörülebilirlik ve tutarlılık sağlar ve yaza geçiş zor olabilir. Ek olarak, çocuğunuzun okulda kazandığı beceriler, herhangi bir gerilemeyi durdurmak için yaza taşınmalıdır. İşte bu becerileri sürdürebilmeleri için bazı ipucu aktiviteler!

1. Bir rutini sürdürmeye çalışın. Takvime birlikte bakın ve aileniz için bir rutin oluşturun. Çocuğunuzu, aktiviteleri seçmeye dahil edin. Onay kutuları ile günlük programların ve işlerin bir listesini hazırlayın. Yeni aktiviteleri çok önceden planlayın ve bunlara hazırlandığınızdan emin olun.

2. Bir hatıra kitapçığı yapın ve çocuğunuzu yaz etkinlikleri hakkında bir günlük yazmaya teşvik edin. Henüz yazmıyorsa, resim çizmesini isteyin. Bu harika bir hatıra olacak!

3. İp üzerinde yürüyen birini taklit ederek bantlanmış bir çizgide yürüyün, hokkabazlık yapmayı öğrenin ve sirkte farklı hayvanlar yürüyormuş gibi yapın. Ayrıca bir hayvanat bahçesi, orman yapıyor veya safariye gidiyormuş gibi yapabilirsiniz. Bir ayı, aslan, kaplan, köpek veya başka herhangi bir hayvanı taklit etmek için dört ayak üzerinde yürümek, proprioseptif girdi için harikadır.

4. Ev yapımı enstrümanlarla bir geçit töreni yapın. Kağıt tabaklar, yulaf kapları ve kağıt havlu rulolarından kendi enstrümanlarınızı yapabilirsiniz. Farklı ritimlerle yürümek, proprioseptif girdi ve vücut koordinasyonu üzerinde çalışmanın eğlenceli bir yoludur.

5. Oyun içerisinde farklı sporları veya meslekleri canlandırın. Bu, bir aile olarak veya bir oyun buluşması sırasında yapmak için harika bir aktivitedir.

6. Çocuğunuzun sırtına sadece parmaklarınızı kullanarak harfler ve sayılar çizin. Ne çizdiğinizi tahmin etmesini isteyin. Kendisinin de sizin üzerinizde yapmasına izin verin.

7. Çapraz emekleme, sağ/sol koordinasyon ve görsel-motor becerilere yardımcı olmak için harika bir aktivitedir. Bir kolu ve karşı bacağınızı (sağ kol/sol bacak) hareket ettirerek sürün ve ardından geçiş yapın (sol kol/sağ bacak). Çocuğunuza “Sağ elinizle sol kulağınıza dokunun” gibi yön komutları vermeyi deneyin. Yaratıcı olun ve çocuğunuzu da size yol tarifi vermeye teşvik edin. Bazen öğretmeni oynamak güçlendiricidir!

8. Alacakaranlıkta akşam aktiviteleri de eğlencelidir. Çocuğunuzla bir ava çıkın. Yere farklı harfler ve sayılar çizmek için bir el feneri kullanın. Havada harfler yazmak için parlayan çubukları kullanın. Baloncuklara parıltılı sıvı ekleyin ve baloncuk patlatma yarışması yapın.

9. Betonda veya trambolininizde tebeşir kullanın ve zemine harfler yazın. Çocuğunuzdan söylediğiniz harfe atlamasını isteyin.

10. Çimlerde el arabası gibi yürüyün. Çocuğunuzun ayak bileklerini, dizlerini veya uyluklarını tutun ve elleri üzerinde “yürümesini” isteyin. Eşyaları gerçek bir el arabası gibi “taşımak” için sırtına farklı şeyler yerleştirebilirsiniz. Bu, herhangi bir duyusal diyete eklemek için mükemmel bir aktivitedir. Proprioseptif girdiyle doludur.

11. Seksek, ip atlama ve bisiklete binmeyi öğrenmek her zaman süper yaz aktiviteleridir!

12. Boncuk dizme, makrome, yapbozlar, farklı duyusal kutularda hazine arama, kart oyunları, bilyeler, kumdan harf yapma gibi ince motor görevlerin tümü, ince motor becerileri geliştirmenin harika yollarıdır.

Diğer makalelerimize göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.