Ağlayan Bir Bebek Nasıl Sakinleştirilir?

Ağlayan Bir Bebek Nasıl Sakinleştirilir?

Bir bebeğin kulakları sağır eden çığlıkları ve ağlaması bazen oldukça rahatsız edici olabilir. Ayrıca bir tetikleyici olarak doğum sonrası depresyonunu da şiddetlendirebilir. Her bebek birbirinden farklı olduğu için, birden fazla çocuk sahibi olan ebeveynler çocuklarının değişik huylarıyla karşılaşabilirler. Kişilikleri ne olursa olsun, çoğu bebek aşağıdaki ipuçlarıyla sakinleşir.

 

Emmek

 

 

Emmek, çoğu bebeği rahatlatır ve parmak, emzik veya anne sütü olsun, onları sakinleştirir. Bununla birlikte, parmaklar ve emzikler bebek iyi beslendiğinde ve sadece rahatlık aradığında en iyi şekilde çalışır. Aç bir bebek, besinin yerini doldurmayan her şeyi emerek kendini sinirli hissedecektir. Bebek acıktığında veya acı çektiğinde, ona süt sağlamak en iyisidir.

 

 

Sallanma

 

Bebeğinize, karnınızdayken yaşadıkları hareketleri hatırlatan yavaşça ritmik sallanmayı sağlamaya çalışın. Tehlikeli olabileceği için bebeklerinizi sert bir şekilde sallamayın ve kafalarını sağlam bir konumda tuttuğunuzdan emin olun.

Uyku Düzeni

Bir bebeği rutine sokmak hem bebeğin hem de ebeveynin akıl sağlığını korumasına yardımcı olur. Uyku, bir bebeğin gelişiminde olduğu gibi ruh hallerinde de önemli bir rol oynar. Bir bebek için bir rutin geliştirme uzun vadeli bir önlemdir ve ebeveynlerin en çok zorlandığı konulardan biridir. Ancak çocuklar sandığınızdan daha hızlı öğrenirler. Alışkanlıklar, bebeklerin yeterince uyumasını ve oynamasını sağlar ve daha mutlu bir bebek daha az ağlama anlamına gelir.

Tipik Olarak 2-16 Hafta Arası Başlayan Karın Ağrısı

Karın ağrısı çeşitli dönemlerde bebeklerin yüzde 26’sını etkiler. Sürekli, açıklanamayan ağlama ve gaz, rahatsızlık veya sadece rahim dışındaki dünya ile baş etmeye çalışan bebekte görülen durumlar olabilir. Bebeği sırtüstü yatırın, her iki bacağını da tutun ve yumuşak bir şekilde pedal çevirin. Araştırmalar, annelerin süt ürünlerini almayı bırakması durumunda, emzirilen ve kolik şikayeti olan bebeklerin belirgin şekilde düzeldiğini ortaya koymaktadır. Özellikle laktoz intoleransı ve alerji öyküsü olan bir ailede karın ağrısı yaygındır.

Beslenmeden Sonra Bekleme

Beslendikten sonra bekleme ve bebeğin gazının çıkarılması ihmal edilirse, bu durum bebeklerde birçok rahatsızlığa neden olur. Bebek iyi beslendikten sonra onu dik pozisyonda tutun ve göğsünü hafifçe ovalayın. Gaz çıkarana kadar yavaşça tekrarlayın. Bu işlem reflü konusunda yardımcı olsa da, ciddi vakalarda doktor muayenesi gerekebilir. Geğirme rahatsızlığı azaltır ve bebekleri yatıştırır.

Kundaklama

Bebekleri rahatlatmanın en etkili yollarından biri de bir örtüye sarmaktır. Dr. Robert Hamilton tarafından geliştirilen bu dört aşamalı süreç, bebeğin rahim içindeki konumunu taklit ediyor. Bebeğinizi alın ve onu yumuşak dokulu bir örtü ile çok sıkı olmayacak şekilde kundağa benzer sarmalayın. Yavaşça sallayarak veya yukarı ve aşağı hareket ettirerek bebeğinizi sallayın.

Dışarı Çıkmak

Doğa rahatlatıcıdır ve çocuklar üzerinde sakinleştirici bir etkisi vardır. Ağlayan bir çocuğu evden çıkarmak hem ebeveyn hem de çocuk için tedavi edicidir. Kuşlar, hışırdayan yapraklar ve diğer doğal manzaralar, sesler ve kokular bebeğinizin sakinleşmesini sağlayabilir. Hareket etme ve temiz hava da bebeklerin sakinleşmesine yardımcı olur.

Bebek bakımının en zor kısımlarından biri ağlayan bir bebekle baş etmek zorunda kalmaktır. Yukarıdaki ipuçlarıyla, sakin bir bebeğiniz olabilir ve siz de mutlu bir ebeveyn ve bakıcı olabilirsiniz.

Kaynakça
https://childdevelopmentinfo.com/development/how-to-calm-a-crying-baby/#gs.61qoud

Dilgem uzmanlarından destek almak ve randevu oluşturmak için: +90 (216) 456 42 42
                                                                                                                 +90 (533) 165 60 94