Bebeğim Neden Yürümüyor?

Bebeğim Neden Yürümüyor?

Yürüme aşaması her çocuk için büyük bir kilometre taşıdır. Resmen yürümeye başlayan bebeğinizin ilk zamanları heyecan vericidir. Çoğu bebek 12 ila 15 ay arasında yürümeyi öğrenir. Bir bebek, 18 aylık olduktan sonra yürüyüşte gecikmiş olarak kabul edilir. Bir çocuk belirli bir kaba motor beceride geciktiğinde, ebeveynler her zaman bu gecikmenin neden olduğunu merak ederler.

Bebeğinizin yürümede gecikmesinin bazı nedenleri şunlardır:

 

Kas zayıflığı ve / veya düşük kas tonusu: Bu en yaygın nedendir. Karın ve kalça kaslarında zayıflık veya düşük tonusu olan bir çocuk yürüme konusunda zorluk çekebilir. Bazen bu zayıflık, emekleme, ayağa kalkma ve seyir gibi önceki dönüm noktalarını etkiler. Bebeğiniz erken dönüm noktalarını öğrenmekte zorluk çekiyorsa yürümede zorluk çekmesi daha olasıdır. Bir fizyoterapist çocuğunuzu kaslarını güçlendirmek ve yürümeyi öğrenmesine yardımcı olmak için egzersiz yapabilir.

Ortopedik Endişeler: Ortopedi, bir çocuğun bacaklarındaki kemik ve eklemleri ve bunların nasıl hizalandığını içerir. Buna örnek olarak Kalça Displazisidir. Bu endişelerin bir ortopedi cerrahi tarafından tanısı konur ve çeşitli yollarla tedavi edilir.

Nörolojik Kaygılar: Nörolojik sistem; sinirleri, kas liflerini ve vücudun sinir sistemini içerir. Buna örnek olarak Diplejik Serebral Palsidir. Bu tür endişelerin tanısı bir nörolog tarafından konur.

Ortopedik ve nörolojik kaygılar ebeveynler için çok korkutucu olabilir. Yürümedeki bir gecikmenin, çocuğunuzun ortopedik veya nörolojik bir sakatlığa sahip olduğu anlamına gelmediğini anlamak önemlidir. Çocuğunuzun yürümede geciktiğini düşünüyorsanız, çocuk doktorunuzla konuşun. Bir çocuk fizyoterapisti gecikmiş yürüyüş nedenleri için kırmızı bayrakları değerlendirebilir ve çocuğunuzun bu beceriyi öğrenmesine yardımcı olabilir.

Kaynakça: https://nspt4kids.com/physical-therapy/isnt-baby-walking/ 

Bu makalenin çevirisi Fizyoterapist Ferda Saraçoğlu tarafından yapılmıştır.