Çocuğumun Konuşma Terapisti Neden Ergoterapiyi Önerdi?

Çocuğumun Konuşma Terapisti Neden Ergoterapiyi Önerdi?

 

Bir konuşma terapistinin bir çocuk için nöropsikoloji, fizik tedavi, danışmanlık, sosyal grup terapisi ve ergoterapi gibi konuşma terapisi ile birlikte başka terapiler almasını da önermesi nadir değildir. Konuşma terapistleri çocuğunuzun iletişimi üzerinde çalışıyor olsa da, genel olarak çocuğunuzun genel gelişiminin büyük resminin ve gelişimin diğer yönlerinin konuşmayı ve dili nasıl etkileyebileceği ile de ilgilenirler. Ergoterapi de yaygın olarak tavsiye edilen terapi türlerinden biridir.

 

Konuşma Dili Terapisi Nedir?
Konuşma dili terapisi, gelişimin çok özel bir yönünü ele alan uzmanlaşmış bir alandır: İletişimi. Bu, iletişim kurmak için kelimeleri nasıl anladığımızı ve kullandığımızı da içerir. Bununla birlikte, insan beyni oldukça verimli bir sistemdir ve birlikte çalışmamıza yardımcı olacak birçok farklı alt sistem birlikte çalışmaktadır. Örneğin, konuşma ve dil sistemimiz aynı zamanda dikkat sistemimize, hafıza sistemimize, görsel sistemimize ve işitsel sistemimize de bağlıdır. Bir sistemdeki zayıflıklar, domino etkisi gibi diğer sistemleri de etkileyebilir. Bu nedenle, çocukların en büyük potansiyellerini elde etmelerine yardımcı olmak için terapide “takım yaklaşımı” kullanılır.

Ergoterapi Çocuğumun Konuşmasına Ve Diline Nasıl Yardımcı Olabilir?

Dikkat ve düzenleme: Bu, sosyal sorumluluk ve dil kullanımı için bir temeldir. Öğrenmek için çocuğunuzun odaklanabilmesi, katılabilmesi ve ilgilenebilmesi gerekir.

Postural stabilite: Konuşma üretimi için kritik öneme sahiptir. Çocuğunuzun çeşitli konuşma seslerini başarılı bir şekilde çıkartabilmesi için uygun çene stabilitesine sahip olmaları gerekir. Çene stabilitesi postural stabilite ile iyileştirilebilen baş ve gövde kontrolüne bağlıdır.

Duyusal entegrasyon: Bu çocuğunuzun oral motor becerilerini ve beslenmesini etkiler.

Yönetici işlev becerileri: Bu kısacası dili etkiliyor. Çocuğunuz iletişim kurarken, düşüncelerini ve fikirlerini mantıklı bir anlatı olarak planlayabilmeli, organize edebilmeli ve sıralayabilmelidir.

El yazısı becerileri: Yazılı dil için gerekli.

Çocuğunuzun konuşma terapisti, çocuğunuzu konuşma ve dil ile ilgili olmayan endişeleri nedeniyle sizleri ergoterapi için yönlendirmiş olabilir. Terapistiniz, çocuğunuzun gelişiminin “büyük resmi” ile ilgilenir ve tüm alanların ele alınmasını sağlamaya çalışır, böylece çocuğunuz maksimum potansiyeline ulaşabilir. Bu yönlendirmenin neden yapıldığından emin değilseniz, terapistinize sorun. Terapistiniz, yönlendirmenin neden yapıldığını ve çocuğunuzun ek destek almaktan nasıl faydalanacağını daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır. Daha fazla bilgi için, istediğiniz zaman bize ulaşabilirsiniz.

Kaynakça
https://raisingchildren.net.au/guides/a-z-health-reference/occupational-therapist

Dilgem uzmanlarından destek almak ve randevu oluşturmak için: +90 (216) 456 42 42
                                                                                                                 +90 (533) 165 60 94