Çocuklarda Suçiçeği

Çocuklarda Suçiçeği

Çocukluğunuzda suçiçeği geçirmiş olabilirsiniz. Suçiçeği en çok 12 yaşın altındaki çocuklarda görülürken, yetişkinlerde de görülebilir.

Suçiçeği, grip benzeri semptomların eşlik ettiği, kabartı gibi görünüme sahip ve vücudun her yerinde görülebilen kaşıntılı döküntülerin olduğu bir hastalıktır. Suçiçeği bulaşıcıdır, bu nedenle doktorunuz hastalığa yakalanan çocuğunuzu iyileşene kadar okul dışında ve evde tutmanız konusunda sizi uyarır.

 

Suçiçeğinin Belirtileri Nelerdir?

Bir çocuk ilk kez suçiçeği geçiriyorsa ateş, baş ağrısı, boğaz ağrısı veya karın ağrısı hissedebilir. Bu belirtiler, yüksek ateş eşliğinde birkaç gün sürebilir. Suçiçeği başlangıcında tipik olarak karın ya da sırt ve yüz üzerinde ortaya çıkan kırmızı, kaşıntılı cilt döküntüleri görülür, daha sonra saç derisi, ağız, kollar, bacaklar ve üreme organları da dahil olmak üzere vücudun hemen hemen her yerine yayılır.

Döküntü sivilce veya böcek ısırıklarına benzeyen, genellikle 1-2 cm genişliğinde ve daha küçük olan çok sayıda küçük kızarıklarla başlar. Bu kızarıklıklar 2-4 gün boyunca görülür ve sıvıyla dolu kabarcıklara dönüşür. Kabarcıklar patladığında yaraya dönüşür, daha sonra da kabuk bağlar. Bu kızarıklık aşırı kaşıntı hissi verebilir ve soğuk banyo ile losyonlar kaşıntıyı idare etmeye yardımcı olabilir.

Tedavi Seçenekleri Nelerdir?

Suçiçeğine virüs neden olur, bu yüzden doktorunuz çocuğunuzu tedavi etmek için antibiyotik vermez. Ama yaralar enfekte olursa çocuğunuzun antibiyotiğe ihtiyacı olabilir çünkü bu durum çocuklarda yaygındır ve çocuğunuz yaralarını sürekli bilmeden kaşıyabilir. Çocuğunuzun doktoru, çocuğunuz için bir ilacın uygun olup olmadığını size söyleyecektir.

Çocuğunuzun suçiçeği geçirdiğinden şüpheleniyorsanız, hemen doktorunuza danışın!

Kaynakça: http://www.kidsandteenspc.com/blog/post/dealing-with-chickenpox.html