Dramatik Oyun Çocuklarda Sosyal Becerileri Nasıl Geliştiriyor?

Dramatik Oyun Çocuklarda Sosyal Becerileri Nasıl Geliştiriyor?

 

Çocuğunuz dramatik bir oyuna katılırken eğer onu gördüyseniz, hayal dünyasının karmaşık ve heyecan verici olduğunu bilirsiniz. Çocuklar, tek başlarına hareket ederken bile, dramatik bir oyuna dâhil olurlar. Bir hayvanın veya farklı bir insanın rolünü üstlenirler, parçaları süslerler, farklı hareket ederler ve sadece kafalarındaki senaryoyu oynarlar, aynı zamanda sosyal becerilerini geliştirirler. Dramatik oyun, çocukların gelişim becerilerini özgün amaçlarla kullandıkları anlamlı bir bağlam sağlar.

 

 

Sosyodramatik Oyun

 

Pediatrik Çocuk Sağlığındaki bir makale, dramatik oyunu “sosyodramatik oyun” olarak tanımlayacak kadar ileri gidiyor, çünkü sosyalleşme her genç oyuncunun performansının hayati bir parçasıdır. Makale şöyle diyor:

 

“Sosyodramatik oyun, genellikle farklı bakış açılarını ve geçmişleri aşarak, müzakere etmek ve başkalarıyla geçinmekle ilgilidir. Okul öncesi coşkuyu ve hazzı motive eden ve yönlendiren şey de budur. ”

 

Tüm oyun yetişkin yaşamı için provadır ve sosyodramatik oyun bir duruma doğru duygusal cevabı bulmak için pratiktir. Çocuklar kahraman olduklarına veya korktuklarına inandıklarında, zihinlerinde duygularını yönlendiren anlatılar oluştururlar.

 

 

Senaryo

 

Okuryazar olan çocuklar, sosyodramatik oyunlarında basılı ve sembolik yazma becerilerini kullanırlar, bu da okumayı öğrenmeye karşı bir güven oluşturur. Çocuklar, anlatı, diyalog ve karakter gibi dil becerilerini kullanarak hikâye anlatıcısı olurlar. Bunlar okuduğunu anlamayı ve akıcılığı sağlar. Çocuklar, gerçek kelimeleri anlamadan, ancak baskı gücüne saygı göstermeden, bir dergiyi veya posteri bir yellenmek için kullanabilirler. Ancak bu genç aktörler aslında okuyorlar.

 

Kaynakça
https://www.kids-konnect.com/blog/how-dramatic-play-can-improve-your-childs-social-skills

 

Dilgem uzmanlarından destek almak ve randevu oluşturmak için: +90 (216) 456 42 42
                                                                                                        +90 (533) 165 60 94