En Sık Görülen Çocuk Yaralanmaları

En Sık Görülen Çocuk Yaralanmaları

Ne kadar yaşarsak yaşayalım, çok az bir kısmımız çocukken olduğumuzdan daha aktif olacaktır. Onları bağlayacak hiçbir sorumluluğu olmayan ve tam iki yetişkini yok edecek kadar enerjiye sahip olan çocuklar, ilk yıllarının büyük bir bölümünde özgürce koşma özgürlüğüne sahiptirler.

  Koşma, zıplama ve tırmanma sırasında, sakatlık yaşamaları kaçınılmazdır. Bu blog, çocukların maruz kaldığı en yaygın fiziksel yaralanmalardan bazılarını konu alır. Onları tüm yaralanmalardan koruyamazsanız ancak semptomlarını tanımak, en yaygın olanlardan bazılarını önlemenize yardımcı olacaktır.

Sıçrayıcı Dizi

 Patellar tendinit olarak da bilinen sıçrayıcı dizi, diz kapağının alt yarısında bir ağrıyı tanımlar. Dizlerin tekrar tekrar hızlı bir şekilde bükülmesi sonucu oluşan yaralanma türüdür. Bu, patellar tendonu uzatır, liflerini yırtarak iltihaplanmaya yol açar. Ne yazık ki, küçük çocuklarda patellar tendon, tahriş olabilen ve daha fazla ağrıya neden olabilen diz kapağının ,büyüme plakasına bağlıdır.

 Neyse ki, sıçrayıcı dizi çok ciddi bir durum değildir. Ağrı ne kadar uzun süre görmezden gelinirse, iyileşme süresi o kadar uzun olur, ancak bu sorunu çözmek için gereken tek şey dinlenmektir. Masajlar ve sıcak / soğuk paketler, iyileşmeye yardımcı olmak veya ağrıyı hafifletmek için kullanılabilir, ancak tendonların kendilerini onarması gerekir, bu da birkaç hafta sürecektir.

Çocuklarda Dirsek Yaralanmaları

 Tıpkı dizler gibi, dirseklerimiz de hem çocuklukta hem de ilerisinde yaralanmalara karşı oldukça hassastır. Çocuklarda, bu yaralanmalar öncelikle sporla ilgili faaliyetlerden, fırlatma, atma gibi hareketlerden kaynaklanma eğilimindedir. Bu, hala gelişmekte olan dirseğe çok fazla baskı uygular, dirsekte ki bağların, plakaların ve kıkırdağın iltihaplanmasına neden olabilir.

 Medial apofizit, dirsekte aşırı kullanım yaralanmasının bir örneğidir. Bu, dirseğin iç çıkıntısında oluşan bir ağrıdır ve bilekteki kasların topu atma hareketinden aşırı gerilmesinin bir sonucudur. 

  Ağrı dirseğin dış tarafındaysa, Osteokondrit dissekans olabilir. Bu, tekrarlayan hareketlerin kemik ve kıkırdak parçalarının kopmasına ve dirsekte “yüzmesine” neden olduğu zamandır.

  Çoğu aşırı kullanım yaralanmasında olduğu gibi, yıpranmış bir dirsek için en iyi tedavi iyileşmesi için biraz zaman vermektir. Ağrı bir hafta dinlendikten sonra devam ederse, çocuğu doktora götürmelisiniz. Bazı durumlarda, erken müdahale edilmezse sorunu düzeltmek için ameliyat gerekebilir, bu nedenle belirtileri göz ardı etmeyin.

Sever Hastalığı

 Çocuğunuz topuk ağrısından şikayet ediyorsa, büyük olasılıkla Sever hastalığından dolayıdır. Osteokonroz veya apofizit (yukarıda belirtilen iki dirsek yaralanmasına benzer) olarak da bilinen Sever hastalığı, topuğun büyüme plakasının iltihaplanmasıdır. Topuklar, hemen hemen her fiziksel aktivitede kullanıldığından, genellikle bu ağrıya neden olan koşma ve zıplamanın birleşimidir. Bu nedenle, onu tedavi etmenin en etkili yolu dinlenmedir.Tabanlık, gerilmeler ve anti-enflamatuar ilaçlar da yardımcı olabilir. Sever hastalığı genellikle bir kereden fazla ortaya çıkabilir, bu yüzden onunla savaşmanın en iyi yolu uygun spor ayakkabıları giymektir.

Stres Kırıkları

 Stres kırıkları kemikte görülen küçük çatlaklardır. Kemiklerde aniden fakat tekrar tekrar stres altına girdiğinde ortaya çıkar. Genellikle bacaklar ve ayaklarla sınırlıdırlar, bu da atlamadan kaldırmaya kadar her şey tarafından aşırı strese maruz kalabilir.

 Kemikleri göremediğimiz veya maruz kaldıkları stresi hissedemediğimiz için, ebeveynler için stres kırıklarını önlemek diğer yaralanmalardan daha zordur. Bununla birlikte, stres kırıklarının çoğu, uzun mesafeli koşu gibi yeni bir aktivite yapıldığında ortaya çıkar. Bu nedenle, çocuğunuz yeni bir aktiviteye başlıyorsa, başlangıçta aşırıya kaçmamak çok önemlidir. Stres kırıklarının iyileşmesi iki aya kadar sürebilir, alçı veya destek gerektirebilir. Bu nedenle önlem almak burada ki en iyi seçenektir.

 Gördüğümüz gibi, çocukların sürdürdüğü yaralanmaların çoğu aşırı kullanımın bir sonucudur. Çocuklarımızın bilgisayarların başından kalkıp dışarı çıkmalarını isterken, her şeyin fazlasının kötü olduğunu ve aktivitelerinin ölçülü bir şekilde yapmalarını sağlamanın bize bağlı olduğunu unutmamalıyız.

Diğer makalelerimize göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Makalenin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.