Felç veya Beyin Hasarı Sonrası Afazi’ye Yardımcı Olabilecek Bir Kaç Düşünce Egzersizi
Felç veya beyin hasarından sonra afazi ile yaşamak, hem hayatta kalan hem de aile üyeleri için stresli olabilir ve endişe yaratabilir. Hiç şüphe yok ki, çoğu kişi için bu duygular yalnızca devam eden küresel salgın tarafından yoğunlaştırıldı. Bu zor zamanlarda bu duygularla mücadele edenler arasındaysanız, farkındalık pratiğini benimsemek isteyebilirsiniz.
Mindfulness uygulaması, farklı insanlar için birçok farklı anlama gelebilir. Bununla birlikte, mevcut düşünceleriniz, hisleriniz ve fiziksel durumunuz hakkında rahat bir varoluş hali yoluyla akut bir farkındalık sağlamanın bir yolu olarak özetlenebilir.
Mindfulness pratiği yaparak, düşünceleriniz geçmişten gelen kötü duyguları yeniden canlandırmak veya gelecekle ilgili kaygı yaşamak yerine şu anda hissettiklerinize uyum sağlar. Bu, stresi ve kaygıyı azaltırken yeni hisler ve duygular deneyimlemenizi sağlayabilir.
Eğer mindfulness pratiği yapmak sizin için faydalı olacak gibi görünüyorsa, işte bugün pratiğinize başlamanızın sekiz yolu:
- Anı yaşayın: Geçmişi düşünmeden veya gelecek için endişelenmeden şimdinin tadını çıkarın.
- Her şeyi olduğu gibi kabul edin:. Mevcut koşullarınızdan veya koşullarınızdan memnun olun. Karşılaştığınız her şeyde olumlu olanı arayın.
- Hayal gücünüzü kullanın: Ne istediğinizi ve nerede olmak istediğinizi görselleştirin.
- Harekete geçin: Yapmak istediğiniz bir şeyi düşünün ve basitçe yapmak için kendinizi o zihinsel ve fiziksel duruma koyun.
- Hatalarınızı kabul edin: Hepimiz hata yaparız. Üzerinde durmak yerine, onlardan öğrendiklerinizi kabul edin ve daha iyisini yapmak için çabalayın.
- Tatmin olmayı hedefleyin: İstediğiniz şeylerin peşinden gitmek önemli olsa da, belki de en önemlisi kendinizi mutlu ve tatmin olmuş hissetmektir.
- Fedakarlık yapın: Başkalarına yardım ederek, kendi ihtiyaçlarına odaklanırsınız.
- Envanter alın:Gün, hafta, ay sonunda; zihinsel ve duygusal olarak nerede olduğunuzun envanterini çıkarın. Dikkatli kalmak için ihtiyacınız olan tüm ayarlamaları yapın.
Son olarak, afazi strese, kaygıya, hayal kırıklığına ve izolasyona yol açarken, konuşmanızı ve iletişiminizi geliştirmek için atabileceğiniz adımlar olduğunu unutmayın.
Kaynakça
Bu makalenin orijinali Lingraphica sitesi tarafından hazırlanmıştır.