Her Dkt veya Dkt Öğrencisi için Olmazsa Olmaz Ücretsiz Uygulamalar
Bir iPad’iniz var mı? Bu çok heyecan verici olmalı çünkü onu terapide kullanmak hakkında çok güzel şeyler duydunuz, değil mi? Ama nasıl?
İPad’imi aldığımda tam olarak böyle hissetmiştim. iPad’im için uyarlanabilir, kullanışlı ve ÜCRETSİZ uygulamalar bulma görevine başladım.
Benimle aynı fikirdeyseniz veya uygulama koleksiyonunuza para harcamadan yenilerini eklemek istiyorsanız, okumaya devam edin.
1) Hikaye Yaratıcısı
2) Lingraphica Uygulamalarının Tümü
Nasıl Kullanılır:
Bu uygulamalar afazili ve / veya apraksili yetişkinler için mükemmeldir. Çoğu, yukarıda gösterilen ekran görüntüsüne benzer bir ekrana sahiptir. Bunlardan birine bastığınız zaman, örneğin, / fr /, bir kişinin fffrrr dediği bir video açılır.
Hem görsel hem de işitsel olarak odaklanmış stimülasyona yardımcı olur! Vakalarımdan biri bu uygulamayı haftanın günlerini veya yılın aylarını unuttuğunda, kendi başına bir strateji olarak kullanmayı denedi. Bu onun için harikaydı çünkü onu daha bağımsız hissettirdi ve ipuçlarıma olan güvenini azalttı!
Bu stratejiyi toplum içinde bağımsız olarak kullanabilir! Afazi hastalarıyla çalışıyorsanız, App Store’da Lingraphica’yı arayın!
3) Aç, Aç Suaygırları: iPad için bağımlılık yaratan klasik bir oyun!
4) Konuşan Pierre, Konuşan Tom 2 ve Konuşan Ginger: Bu uygulamalar sessiz çocukların konuşmasını ve eğlenmesini sağlamak için HARİKA! Öğrencilerim en çok Konuşan Ginger’ı sevdi!
Nasıl Kullanırım: Bu uygulama basit ama ilgi çekicidir. Sen kediyle konuşuyorsun ve kedi farklı bir sesle sana söylediklerini tekrar ediyor. Çocuğa bir senaryo vererek (ör: “başka bir çocukla oynamasını istemek”) ve uygulamadaki hayvanla pratik yapmalarını isteyerek temel pragmatik uygulamaları da yapabilirsiniz. Ardından, soruların nasıl olduğunu sesin kendilerine geri döndüğünde anlayabilirler! Aynısı sözdizimi için de söylenebilir!
5) Görsel Arama:Kişisel fotoğraflar yüklemenizi sağlayan uygulamalarınız varsa kullanılabilir! (örneğin: Hikaye Yaratıcısı)
Bu uygulama bir Google Görsel Araması yapmanıza ve resimleri doğrudan iPad’inize indirmenize izin veriyor! Bunu Hikaye Yaratıcısındaki kitaplarımı resimlerle doldurmak için kullanıyorum. Kesinlikle önemli, ücretsiz bir uygulama!
6) Kitap Uygulamaları:Hepsini listelemek imkansız çünkü çok fazla var, ancak daha fazla kitap uygulaması istiyorsanız / ihtiyaç duyuyorsanız pek çok iyi, ücretsiz seçenekler var.
Oyuncak Hikayesi, Tembel Larry ve Eserlerim gibi. Herkese hikaye anlatma ve anlama gibi konularda çalışmayı tavsiye ediyorum.
7) Sıralama Yapmak: Bu, eşyaları kategorilere ayırmak için iyi bir uygulama!
Nasıl Kullanırım:
Bu uygulamayı temel, göze çarpan kategorilerde oldukça iyi olan ama alt kategorilerle daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyan çocuklarda kullandım! Örneğin, bir “hayvanı” ve bir “oyuncağı” ayırabilen ancak bir “top” ile “aracı” tanımlamakta zorluk çeken bir çocuk için bu uygulama yardımcı olacaktır.
8) Farzedelim ki?:Konuşma başlatıcı sorular ile uyumlu harika bir uygulama.
Nasıl Kullanırım:
Bu konuşma başlatma uygulaması, çocuğun konuşma hedeflerinin konuşma seviyesine taşınmasını hedefleyebilir, soru sorabilir ve cevaplayabilir, görüş belirtebilir ve konuşma içindeki görüşlerini, konu bakımını ve dilbilgisi becerilerini desteklemek için fırsatlar verebilir! Gerçekten soru fikirleriniz düşük olduğunda size yardımcı olur!
9) Küçük Bulucu:Alıcı dil (kelime düzeyinde) ve kelime gelişimi üzerinde çalışan bir uygulama.
Nasıl Kullanırım:
Açıldıktan sonra, uygulama 1 oyuncu veya 2 oyuncu arasından seçim yapmanıza izin verir. Sonra oyun başlar. Yüksek sesle bir kelime söylenir ve çocuğun bu kelimeyle eşleşen resmi ne kadar hızlı sürede bulacağını hesaplamak adına zaman tutulur. Bu oyunu çok seviyorum çünkü temel kelime hazinesi, dinleme becerileri ve alıcı dili kelime düzeyinde test etmenin oldukça motive edici bir yolu!
10) 5N-1K Soruları:Süper Soru tarafından oluşturulan ve 5N-1K Sorularını hedef alan harika bir uygulama.
Nasıl Kullanırım:
Elbette 5N-1K sorularını çevaplayarak! Bu uygulama harika çünkü bazı soruları tuzak cevaplar içeriyor! Diğer soru formlarına cevap verme eğilimindedirler (yukarıdaki resme bakınız). Bu, öğrencinin “nasıl” ve “ne zaman” arasında ki farkı daha iyi anlamasını sağlar.
11) Kızgın Libs:Eski okul gazetesi şeklinde, fakat iPad’te!
Nasıl Kullanırım:
Bu uygulamayı dil hedefleri olan birçok çocuk için eğlenceli bir mola olarak kullandım. Motive edici ve eğlenceli olurken konuşmanın bölümlerini çalışabilirsiniz. (örneğin, isimler, fiiller, sıfatlar, vb.) Ücretsiz sürümünde bulunan ve çeşitli ayarlarda kullanmak adına 21 hikayesi mevcut!
12) Gör Dokun Öğren:12) Alıcı dil veya kelime hazinesi geliştirme konusunda çalışan herkes için sahip olması zorunludur!
Nasıl Kullanırım:
Bu uygulama oldukça şaşırtıcı! Bu, kelime ve alıcı dili test edebilmeniz için kendi testlerinizi oluşturmanıza olanak sağlar ( aşağıda ki resime bakın).
Uygulama kendi içinde ki iyi bir kütüphane ile birlikte gelir (ilk fotoğrafta görüldüğü gibi). Ekteki şablonları kullanabilir veya kendinizinkini kişiselleştirebilirsiniz. Taşıyıcı ifadeyi seçebilir ve hatta her sayfa için kendi sesinizi kaydedebilirsiniz! Her test tamamlandıktan sonra veriler gösterilir.
İndirin ve oynamaya başlayın!
13) Karşılaştırmalı Sıfatlar: Bu uygulama tam olarak tahmin edeceğiniz şeyi test eder: Karşılaştırmalı sıfatları! Her sayfa sözlü olarak çocuktan sayfadaki öğelerden birini seçmesini ister. Bazıları daha kolaydır, bazıları ise daha zordur ( görselde ki “en hafif kovayı bul”).
14) Bir Şeyleri Adlandır: Bu uygulama, belirli bir kategorideki öğelerin adlandırmasını hedefliyor.
Bu uygulamada sadece test etmek istediğiniz kategorileri seçmek için sizlere fırsat verilmiştir.
Nasıl Kullanırım:
Bu uygulamayı çok çeşitli çocuklar için kullanıyorum! Belirli kategorilerde çalışan çocukların yanı sıra kelime bulma sıkıntısı çeken çocuklar için de kullandıyorum! Bunu kullanmanın başka yolları da olduğundan eminim!
Tüm bu uygulamaları düzenlemek de önemlidir!
Indirirken ve oynarken mutlaka eğlenin!
Kaynakça: http://speechymusings.com/2013/01/05/must-have-free-apps-for-every-slp-or-slp-graduate-student/