İntiharla Mücadelede 8 Kritik Önlem

İntiharla Mücadelede 8 Kritik Önlem

Bu yazı eski “Autism Speaks” yönetim kurulu üyesi ve Aile Hizmetleri Komite üyesi Sallie Bernard’a aittir. Bu önlemler, “The Autism File” dergisinin Halk Sağlığı Krizi adlı makalesinden alıntılanmıştır. Bu makale, artan intihar oranlarını tartışarak, farkındalığın ve doğru eylemin bir yaşamı nasıl kurtarabileceğine odaklanmıştır. Sizler için bu yazıda intiharla mücadelede 8 kritik önlem sunulmuştur.

 

1. Dikkatli Olun

İntihar düşüncelerini gösteren kelimeleri veya eylemleri asla küçük görmeyin veya önemsizleştirmeyin. Onları gözardı etmek onları uzaklaştırmaz ya da yok saymaz. Ek olarak, davranışlardaki değişiklikleri izleyin ve bu tür değişikliklerin sarsıntı dâhil kafa travmalarını takip edebileceğini unutmayın. Hafif bir beyin sarsıntısı veya yaralanması olsa dahi dikkatli olun.

2. Bunun Hakkında Konuşun

İntihar düşünceleri, depresyon ve endişe duygularından bahsederken açık ve dürüst olun. Sağlık hizmetleri uzmanından,eğitimciden, terapistten vb. yardım almaktan korkmayın.

3. Zorbalığı Önleyin

Çocuğunuzun okulunu veya yakınınızın çalıştığı yeri izleyin ve zorbalığın tanınmasını ve ortadan kaldırılmasını sağlamak için öğretmenlerle veya işverenlerle iletişim içinde olun.

4. Sosyal İzolasyonu Azaltın

Sosyal ilişkiler kurun, topluluk temelli aktivitelere erişin, sosyal becerilere ve akran rehberliğine öncelik verin.
 

 

{!GALLERY}