Kaygıdan Nasıl Uzaklaşılır?

Kaygıdan Nasıl Uzaklaşılır?

Birçok insan kronik (uzun dönemli) strese ve kaygıya sahiptir. Bu kişilerde birtakım semptomlar görülür ve bu semptomlar tedirginlik, endişe, gerilim, hızlı kalp atışları ve göğüs ağrısıdır.

Kaygı en yaygın görülen psikolojik rahatsızlıklardan biridir. Bazen farklı sağlık durumları da kaygının oluşmasına etki edebilir. Örneğin çok fazla çalışan tiroit bezi kişide kaygıya sebep olabilir.

 

Bu makalede kaygı ile nasıl başa çıkılır, kişiler evde kendi başlarına kaygıyı azaltmak için neler yapabilir bunlar anlatılacaktır.

1.Egzersiz

Egzersiz kaygı yaratan enerjiyi yok etmek için harika bir yöntemdir. Birçok araştırma egzersizin kaygıyı yenmek için iyi bir tedavi yöntemi olabileceğini göstermektedir.

2.Meditasyon

Meditasyon hızlıca akıp giden düşüncelerimizi yavaşlatmamızı ve düzenlememizi sağlar. Bu da stresi ve kaygıyı daha iyi yönetmek için çok iyi bir yöntemdir. Yoga sırasında yapılan meditasyon düşüncelerimizin akışını sağlamak ve kaygıyı azaltmak için çok faydalıdır.

3.Gevşeme Egzersizleri

Kaygı anında bazı bireylerde kasları ve çeneyi sıkmak gibi davranışlar görülür ve bu kişiler bu davranışları farkında olmadan yapar. Aşamalı olarak yapılan gevşeme egzersizleri bu davranışlar için çok faydalı olmaktadır.
Rahat bir pozisyonda yattıktan sonra topuktan başlayıp çeneye doğru kas gruplarını sıkmak ve gevşek bırakmak gevşemek ve vücuttaki gerilimi atmak için iyi bir yoldur.

4.Yazmak

Kaygımızı ifade ettiğimiz bir yol bulmak kaygıyı daha yönetilebilir yapar. Bazı araştırmalar günlük tutmanın kaygı ile baş etmek konusunda çok faydalı olduğunu ortaya koymuştur. 2016’da yapılan bir araştırma yaratıcı yazı yazmanın kaygılı ergenlerin ve çocukların kaygıyı yönetmelerinde etkili olduğunu ortaya koymuştur.
 

{!GALLERY}