Konuşma Terapisini Nasıl Daha Eğlenceli Hale Getirirsiniz?

Konuşma Terapisini Nasıl Daha Eğlenceli Hale Getirirsiniz?

Çocuğunuzun iletişimini geliştirmesine yardımcı olmak için konuşma terapisine ihtiyacı olduğunda, seanslar sırasında eğlendiklerinden emin olmak önemlidir! Neden? Niye? Çünkü çocuklar en iyi yaptıkları şeyden heyecanlandıklarında öğrenirler. Seslerin doğru telaffuzunu öğretmek çok fazla tekrar gerektirir. Ve tekrarlama sıkıcı olmaya yönelebilir. Bu makale, dil ve konuşma terapistlerinin çocukların konuşma terapisi sırasında eğlenmelerine yardımcı olma yollarını tartışıyor.

Başarıyla Konuşma Terapisini Eğlenceli Hale Getirin!

Artikülasyon terapisi sürecindeki en önemli adımlardan biri ses için doğru motor planı öğretmektir. Doğru hareketleri öğrenmek sadece sesi doğru yapabilmek için değil, konuşma terapisinde daha fazla eğlenmek için de önemlidir! Bunun nedeni, terapistin çocuğunuzun başarısını motive kalmasına yardımcı olmak için kullanabilmesidir.

Bu nasıl oluyor? DKT, çocuk için hangi zorluk seviyesinin doğru zorluk seviyesi olduğunu belirler. İdeal olarak, çocukların %50 ile 75 oranında doğru olma alanında bir yerde pratik yapmasını istiyoruz. Sesi hiç çıkaramıyorlarsa, bu, terapistin onlara başarı için gereken ağız hareketlerini öğreterek başladığı anlamına gelir. Onları başarılı tutarak, her zaman güçlendirecek bir şey vardır.

Çocuk ses için hareketleri taklit etmeye başladığında, terapist, motor hafıza oluşturmalarına yardımcı olmak için bu hareketi birçok kez tekrar etmelerini sağlar. Her zaman iyi bir meydan okuma seviyesinde çalışarak, konuşma terapisi danışanlar için daha eğlencelidir çünkü kendilerini meydan okunmuş ve başarılı hissederler.

Enerji ile Konuşma Terapisini Eğlenceli Hale Getirin!

Eğlence, doğal olarak başarıdan gelir çünkü hepimiz bir şeylerde iyi olmayı severiz! İyi bir kural, terapist eğlenmiyorsa, çocuğun da muhtemelen eğlenmediğidir. Terapist, bu yeni sesi nasıl çıkaracaklarını bulmaya çalışırken, çocuğun elde ettiği küçük başarıları nasıl kutlayacağınızı öğrenmenize yardımcı olmalıdır. Bazen, sıkı çalışmanın kabul edilmesi uzun bir yol kat eder. Ne kadar uğraştıklarını takdir ettiğinizi söyleyin.

Terapistiniz çocuğunuzun yaşı, mizacı, aktivite düzeyi vb. için anlamlı olan bir pekiştirme programı kullanacaksınız. Örneğin, erken dönemde, çocuğun her yapım için övgü veya çıkartma aldığı bir yanıt belirteci takviye planı seçebilirler. Zamanla, jetonun sıklığını her beş veya on üretimde bir azaltabilirsiniz. Çocuklar beklentilerin ne olduğunu bildiklerinde konuşma terapisi danışanlar için daha eğlencelidir ve onları motive etmeye yardımcı olmak için ödül sistemleri ve olumlu pekiştirme ve övgü kullanabiliriz.

Oyunlarla Konuşma Terapisini Eğlenceli Hale Getirin!

Artikülasyon ve konuşma sesi bozuklukları için konuşma terapisinin, hatalı ses için motor planı iyileştirmesi gerekir. Bu oldukça tekrarlayıcı olduğu için sıkıcı olması gerekiyormuş gibi görünebilir. Bununla birlikte, çocukları seans sırasında oyunlarda zekayla meşgul tutmak, onları denemeye devam etmek için motive eder. Ne kadar doğru tekrar alırlarsa, o kadar hızlı ilerleme kaydetmeleri daha olasıdır. 

Diğer makalelerimize göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu yazınının orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.