Küçük Çocuklar İçin Stres Gidericiler

Küçük Çocuklar İçin Stres Gidericiler

Küçük çocukların da büyük endişeleri olabilir. Anaokulu sınıfınız için bu pratik ipuçlarıyla streslerini azaltmaya yardımcı olun.

1. Duygular Hakkında Konuşmak İçin Grup Zamanı Ayırın

Küçük çocukların karmaşık duygular hakkında konuşmak için kelime dağarcığına ihtiyacı vardır. Onlara gururlu, endişeli, heyecanlı, hüsrana uğramış ve hayrete düşmüş gibi kelimeler öğretin ve grup sırasında onlar hakkında konuşun. Hem olumsuz hem de olumlu duyguları kabul edin, çünkü paylaşılan her duygu çocuğun zihniyle ilgili değerli bilgiler sağlar.

2. Geçişler Sırasında Esnek Olun

Geçişler, birçok çocuğun stresli ve bunalmış hissettiği bir zamandır. Geçişler sırasında olabildiğince esnek olun. Örneğin, yavaş yemeyi tercih eden çocukların atıştırmalıklarını kendi hızlarında bitirmelerine izin verin ve diğer öğrencilerin kalkmalarına ve ilk bitirirlerse eğer oynamalarına izin verin.

3. Hataların İyi Olduğunu Gösterin

Yeni beceriler öğrenirken ve yeni sosyal ortamlarda gezinirken herkes hata yapar, Yetişkinler bile. Sınıfta kendi küçük hatalarınızı üstlenmek, yeni bir oyunun kurallarını karıştırdıklarında veya yanlışlıkla bir arkadaşının duygularını incittiklerinde çocukların endişelerini yatıştırmak için uzun bir yol kat edebilir.

4. Farklı Geçmişlerden Çocuklarla Konuşmaları Teşvik Edin

Çocuklar, sınıfın geri kalanından yabancılaştıklarında genellikle stresli hissederler. Farklı geçmişlere sahip öğrencilerin, en sevdikleri TV şovları, oyunlar ve hobiler hakkında sohbet etmeye teşvik ederek ortak bir zemin bulmalarına yardımcı olun, çocukların geçmişteki farklılıklara bakmalarına ve onları bir araya getirmelerine yardımcı olmanın harika bir yolu.

5. Günü Kalıplar ve Ritüellerle Aşılayın

Rutinler ve kalıplar öngörülebilir olduğunda çocukların endişeli hissetme olasılığı daha düşüktür. Çocukların günü rahatlamasına yardımcı olmak için her sabah özel bir selamlama kullanın. Çocuklara oyuncakları bırakma veya seslerin içinde kullanma zamanının geldiğini söyleyen bir şarkı seçin. Doğum günleri gibi özel etkinlikleri şununla kutlayın; Örneğin, öngörülebilir ritüeller, her çocuğun doğum günü çocuğuna veya kızına güzel bir şey söylemesini bir gelenek haline getirir.

6. Sanat Faaliyetleriyle Gerilimi Azaltın

Grup sanatı etkinlikleri, çocuklara duyguları için güçlü bir çıkış sağlayabilir. Sanat, çocukların karanlık duyguları işlemelerine yardımcı olabilir, bir çocuğun babasının hastalığından endişelenmesi ambulans çekebilir ve korkularını temsil eden kahverengi karalamalarla üzerini kapatabilir. Çocuklar canlı renklerde parlak kağıt, parıltı, çıkartma ve lekeli boya parçalarıyla çalışırken, sanat da sevinci ifade etmenin ve artırmanın bir yolu olabilir.

7. Barış Gülü Tutun

Anlaşmazlığı çözmeye yardımcı olmak için sınıfınızda ipek bir Barış Gülü bulundurun. Çatışmaya dahil olan çocukların sırayla gül tutmalarını ve ne olduğunu, bunun hakkında nasıl hissettiklerini ve çözümün ne olması gerektiğini düşündüklerini açıklamalarını sağlayın. Çocuklardan sorunu çözmek için doğrudan etkileşimde bulunmalarını isteyin. Bir çözüm üzerinde anlaştıklarında, birlikte "Barışı ilan ediyoruz" demelerini sağlayın.

8. Davranışı Modellemek İçin Kuklaları Kullanın

Kuklalar, barışçıl çatışma çözme stratejilerini öğretmenin eğlenceli ve etkili bir yoludur. Bir dizi kukla karakter toplayın, onlara Homer isimler verin ve sorunları nasıl çözeceğinizi ve üzgün olan akranlarına nasıl yardımcı olacağınızı gösteren küçük skeçler ve diyaloglar oluşturun. Çocukları nazik davranma ve yardım davranışları konusunda desteklemek için açık bir şekilde kelime ve davranışları modelleyin.

9. Büyük Çocuk Korkularıyla Empati Kurun

Küçük bir çocukken dünyanın sık sık ne kadar korkutucu hissettiğini hatırlıyor musunuz? Bir çocuk gök gürültülü fırtınalarda sarsıldığında veya güvendiği bir ebeveyn veya bakıcı tarafından terk edilmekten korktuğunda empatik bir yaklaşım benimseyin. Çocuğun korkuları size gerçekçi görünmese veya abartılı görünse bile, ona nazik bir anlayışla yaklaşmak stresi azaltmaya yardımcı olacaktır.

10. Güçlü Hareket İçin Güvenli Alanlar Sağlayın

Yüksek aktivite ihtiyacı olan çocuklar, ter atma fırsatlarından yoksunlarsa kendilerini stresli hissedebilirler. Yüksek enerjili çocukların gün boyunca kuvvetli hareket etmeleri için yaratıcı yollar bulun. Çocuklara doğal enerjileri için bir çıkış noktası sağlayan yuvarlanan paspaslar, hobi atları, atlama oyunları ve güvenli tırmanma ekipmanlarına erişim sağlayın.

11. Yetiştirmeyi Teşvik Etmek İçin Oyuncaklar Kullanın

Bebekleri ve doldurulmuş hayvanları beslemek, çocukların gevşemeleri ve bakım davranışları sergilemeleri için iyi bir yoldur. Erkeklerin ve kızların "bebeklerini" yatağa koyabilecekleri oyuncak beşikler ve çocukların bebeklerini yıkayabilecekleri su masaları kurun. Bakım senaryoları oluşturmaya yardımcı olun ve çocukları övün.

12. Bitki ve Hayvanların Birlikte Bakımı

Kuş yemliklerine, sınıf hayvanlarına ve iç ve dış bahçelere yönelmek, çocukların dikkatini günlük stres faktörlerinden uzaklaştırabilir ve onları merakla doldurabilir. Kazmak ve bitki dikmek, birlikte çalışırken çocukları hem harekete geçirir hem de sakinleştirir ve hayvanlara bakmak, sorumlulukları öğrenirken çocukların mutluluğunu artırabilir.

13. Sınıfınızı Düzenli Tutun

Oyun zamanı ve aktiviteler sırasında biraz dağınıklık kaçınılmazdır – oyuncaklar yere dağılır, sanat tabloları karıştırır. Ancak araştırmalar, işler düzgün göründüğünde çocukların kendilerini daha güvende hissettiklerini gösteriyor. Çocukların sakinlik ve güvenlik duygusunu artırmak için, aktiviteler bittikten sonra oyuncakları ve malzemeleri düzgün bir şekilde yerlerinde saklamaya çalışın.

14. Çocukları Sınıf Yardımcıları Olarak Dahil Edin

Sınıfı düzenli, rahat ve verimli tutmak için çocukların yardımını alın. Sınıfı organize etme, oyuncak saklama yeri düzenleme ve özel günler planlama işlerine onları da dahil edin. Mutlu, düzenli bir sınıf ortamı stresi azaltır ve çocukları yardımcı davranışlarından ötürü överseniz, çok önemli ve gururlu hissedeceklerdir!

15. Bir Pişirme (veya Ezme) Aktivitesi Deneyin

Hamuru ezmek, sıkmak ve dövmek, çocukların öfke ve hayal kırıklığı duygularını işlemelerine yardımcı olabilecek terapötik bir aktivitedir. Okulunuzda pişirme seçeneği yoksa çocukların hamur veya kili ezip ezmesine izin verin. Güvenli, sözsüz bir şekilde buhar çıkaracaklar ve aynı zamanda sanatsal yaratıcılıklarını geliştirecekler.

16. Şakalar Yapın

Kahkaha gerginliği serbest bırakır ve hem siz hem de sınıfınızdaki çocuklar için stresi azaltır. Genç öğrencilerinizin kıkırdamasını sağlamak için gün boyunca saçma, anlaşılması kolay şakalar yapın. Küçük bir aksilik meydana geldiğinde, durumun stresini azaltmak ve endişeleri hafifletmek için komik bir şekilde yeniden çerçevelendirin.

17. Çocuklara Beklenen Davranışlar İçin Nedenler Verin

Çocuklar, isteklerin makul olduğunu düşündüklerinde daha az stresli olurlar. Davranışsal beklentilerinizin ardındaki nedenleri paylaşın ve ardından çocuğun odak noktasını yeniden yönlendirin. Örneğin, bir çocuk bir akranını rahatsız ediyorsa, “Uzanırken kamyonunuzu sırtından geçirmeniz Ayşe’yi üzüyor. Bunun yerine kamyonunuzu yerde sürerek eğlenebilirsiniz. " diyebilirsiniz.

18. İyimser, Olumlu Duygusal Geri Bildirim Sağlayın

Günlük dozlarda iyimser konuşma ve neşeli sözler, çocuklara stresle baş etmek için ihtiyaç duydukları pozitif enerjiyi verecektir. Ve beklenmedik rahatsızlıkların (dökülen meyve suyu, tıkanmış bir lavabo) kabulünü modellediğinizde, çocuklar stresli durumları zarafetle ve iyi mizahla nasıl idare edeceklerini göreceklerdir.

19. Birbirlerine Yardım Ettikleri İçin Çocukları Övün

Sınıfınızdaki çocukların endişeli veya içine kapanık bir akranla etkileşime geçmek için kendi yollarından çıktıklarını fark ettiniz mi? Bir çocuğun stresli bir aktivite veya geçiş yoluyla diğerine yardım ettiğini gördünüz mü? Serbest oyun ve aktiviteler sırasında çocukların birbirlerine yardım ettikleri durumlara dikkat edin. Olumlu davranışlarından ne kadar gurur duyduğunuzu söyleyin ve muhtemelen daha fazlasını göreceksiniz!

20- Eğer çocuklarda fonksiyonelliklerini etkileyen yoğun bir stres görüyorsanız değerlendirme ve tedavi yöntemlerine başvurun.

Kaynakça: http://archive.brookespublishing.com/content/blog/20-stress-busters-for-young-children.pdf