Lego Oyunları Erken Dönemde Çocuğunuzun Matematik Becerilerini Nasıl Geliştiriyor?

Lego Oyunları Erken Dönemde Çocuğunuzun Matematik Becerilerini Nasıl Geliştiriyor?

Legolar, çocukların gelişmeye devam ederken oynamaya başladığı ilk oyuncaklardan biridir. İster her birinin rengini öğrenmek için kullansınlar, ister küçük kuleler yapmak için oynasınlar, altı aylık çocuklar bile legolarla oynamayı sever. Buna ek olarak, yeni çalışmalar okul öncesi yıllarda legolarla oynamanın çocuğunuzun matematiksel becerilerde yüksek bir başarı elde etmesinde rol oynadığını göstermiştir.

Ayrıca, çocuklar legolarla oynadıklarında ve bir parçayı diğerinin üzerine takarak bir yapı inşa ettiklerinde, daha fazla mekansal akıl yürütme yeteneği kazanmaktadır. Bu, bir şeyi zihinsel canlandırma becerisinin gelişmesinin yanı sıra, nesneleri üç boyutlu düşünebilmeyi de sağlar. Bunların hepsi de bir çocukta güçlü matematik becerilerinin gelişmesi ile bağlantılıdır. Bu yazıda, legolarla oynamanın sırasını ve bunun çocuğunuzun matematikle ilgili konularda daha yüksek performans göstermesinde nasıl yardımcı olduğunu aktaracağız. Daha fazla bilgi edinmek için yazımızı okumaya devam edin.

 

Legonun Keşfi

Çocuklar legolarla oynamaya başladığında, gözlenen durumlar oldukça tipiktir. İlk önce legolara dokunuyorlar, daha sonra legoları etrafta taşıyorlar, düşürüyorlar, paketin içine topluyorlar ve tekrar paketinden çıkartıyorlar. Çocuklar ilk önce legoların fiziksel özelliklerini keşfediyorlar.

Sıralama ve Kuleler

Bir sonraki adımda, çocuklar kule yapmak için legoları yere dökecekler. Sonra onları yerdeyken sıraya dizecekler. Çoğu zaman çocuklar lego oyunlarındaki adımları göreceli olarak tekrar ederler. Ayrıca, diğer oyuncaklarının geçeceği yollar gibi legolarla da bildikleri şeyleri yapmaya başlayacaklar.

Köprüler ve Geçitler

Deneme ve yanılma, çocuk oyununun çok bilinen bir parçasıdır. Bir tünel veya köprü benzeri bir yapı oluşturmak için iki legoyu birbirine bağlamaya çalışabilirler. Zamanla, belirli bir legonun diğer iki lego arasındaki mesafeyi kapsayıp kapsamadığını anlamaya çalışarak ölçüleri dikkate almaya başlayacaklar.
 

{!GALLERY}