Vakalarınız İçin Nasıl En İyi Destekçi Olabilirsiniz?

Vakalarınız İçin Nasıl En İyi Destekçi Olabilirsiniz?

Vakalarınız İçin Nasıl En İyi Destekçi Olabilirsiniz?
 

Klinikte çalışan bir dil ve konuşma terapistiyseniz size bir çocuğun hayatında büyük bir etki yaratmak için eşsiz ve harika bir fırsat sunulmaktadır. Haftalık terapi seanslarına katılmak aileler için zor olabilir, çünkü programlar yoğun terapi sorumlulukları veya ders dışı faaliyetlerle doludur. Herhangi bir terapistin vakalarıyla buluştuğu zamanlar değerli ve önemlidir ve mümkün olduğunca çok iş ve pratik yapmak istersiniz.

Çocuklarla ve terapi seanslarıyla dolu yoğun bir iş günü içinde, vakalarınıza karşı sorumluluğunuzun 45 dakikalık seansınızın çok ötesine geçtiğini hatırlamanız önemlidir. Bir dil ve konuşma terapisti olarak vakalarınızın sadece terapisti ve yeni arkadaşı değil, aynı zamanda başarılı olmalarına yardımcı olmak için en iyi destekçi olmanız gerekir.
 

Vakalarınız İçin Nasıl En İyi Destekçi Olabilirsiniz?
 

Vakanızı anlayın. Vakanızın başarılı olmasına yardımcı olmanın ilk adımı, onun gelişimi ve gelişimin arka planı hakkında kapsamlı bir anlayış kazanmaktır. (Bu çocuk en iyi nasıl öğrenir? Ailenin terapi ile ilgili beklentileri nedir ?) Bir çocuk tek bir tanıdan çok daha fazlasıdır. Vakanızı bir birey olarak tanıyarak, hedeflerine ulaşmalarına nasıl yardımcı olacağınızı daha iyi anlayacaksınız.

Tedavi planını anlayın. Tıpkı vakanızın geçmişini anlamanızın önemli olması gibi, ebeveynlerin de hazırladığınız tedavi planını tam olarak anlamalarına yardımcı olmak da aynı derecede önemlidir. Sağlık alanında kısaltmaların ve terimlerin bulunduğu bir torba vardır. Vakalarınızın ebeveynlerini eğiterek, onları bu torbaya dâhil edebilirsiniz ve aynı zamanda ebeveynler çocuklarının diğer ortamlardaki ihtiyaçlarını savunmak için daha fazla donatılırlar.

Vaka için hazırlanmışsa Bireysel Eğitim Programını (BEP) öğrenin. Bu, okul sistemi içinde özel hizmetler bakımından uygun görülen çocuklar için gerekli olan bir belgedir ve bir çocuğun mevcut performans düzeyini belirleyecek ve bu öğrencinin başarılı olması için gerekli olan hizmetleri ve destekleri yönlendirecektir. BEP’i vakalarınızın ihtiyaçlarını doğru bir şekilde yansıtıp yansıtmadığını görmek için değerlendirin. Ailenizin, çocuklarının gerekli hizmetleri ve desteği almasını sağlamalarına yardımcı olmak için ikinci bir göz olarak yanlarında bulunabilirsiniz.

Vakanızın güçlü yönlerine odaklanın. Genellikle sağlık uzmanları, yeteneklerden ziyade eksiklikleri belirleyen tanılara çok fazla güvenirler. Rapor yazarken veya geribildirim verirken, ebeveynlere çocuklarının neyi iyi yaptığını bildirin. Zayıf yönlerine odaklanmak yerine, çocuğun güçlü yanlarına dayalı bir terapi planı oluşturun. Tedavi planına pozitiflik ekleyerek, vakanızın başarılı olma potansiyeline sahip olduğunun ve hedeflerine ulaşabileceğinin farkına varacaksınız.

Kaynakça: https://www.nspt4kids.com/therapy/how-to-be-your-therapy-clients-best-advocate/