VitalStim Terapisi: DINES Uzmanlık Sertifika Programı Pediyatrik Popülasyon

  • Dr. John Kelly, M.P.T., Karin Mitchell, M.A. CCC-SLP
  • 27/05/2025 10:00
  • 10s 0dk
  • CERTIFICATE
  • tr, en
  • Yüz Yüze Seminerler

Paylaş Paylaş

# Tarih İçerik Süre
1VitalStim Terapisi Sertifika Programı: Pediatrik Yutma Bozuklukları Birinci Gün 27/05/2025 08.00-17.00600dk

VitalStim® Terapisi: DINES Uzmanlık Sertifika Programı Pediyatrik Popülasyon

Bir günlük bu program, akreditasyona sahip VitalStim DINES Uzmanlık Sertifika Programının ek paketidir. Bu eğitim kapsamında pediyatrik popülasyonda güvenli ve etkin bir şekilde NMES uygulaması yapabilmek için bilinmesi gereken yutma konuları ele alınacaktır. Program içeriği Yenidoğan Yoğun Bakımdan 6 yaşa kadar olan çocukları kapsamaktadır.

Eğitim esnasında şu konular anlatılacaktır:

  • Yenidoğan ve Pediyatrik Popülasyona Özgü Anatomi ve Fizyoloji
  • Pediyatrik Nöroloji
  • Pediyatrik Popülasyonda Kas Eğitiminde Egzersiz Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Motor Haritalama, Sinaptik Budama ve Kortikal Yeniden Düzenleme
  • Pediyatrik Disfaji Terapisinde Elektrik Uyarım Kullanımı
  • Pediatrik Örnek Olaylar
  • Pediyatrik Popülasyonda Tanı Gurupları ve Hastalıklara İlişkin Özel Konular
  • Pediatrik Popülasyon Alanyazın TaramasıKimler katılabilir? Bu eğitimi almadan önce VitalStim – DINES Uzmanlık Sertifika Programı eğitimi tamamlanmış olmalıdır.

VitalStim® Terapisi Uzmanlık Sertifikası aşağıdaki koşulları yerine getiren katılımcılara verilecektir:

  1. Yazılı son-testi başarıyla geçmek
  2. VitalStim® Terapisini doğru bir şekilde uygulayabildiğini göstermek.

VitalStim® Terapisi – Pediatri

2003 yılında yutma alanı çalışanları ile buluşan, VitalStim® Sertifika Programı, yutma bozukluklarının terapisinde kullanılan NMES cihazı için FDA tarafından onaylı tek yetkinlik kursudur. Bu program yutma terapisinde bir çığır açmıştır. Başlangıcından bu yana, klinik uygulama ve araştırmalardan elde edilen deneyimleri dikkate alarak sürekli olarak güncellenmiş ve yenilenmiş bir eğitim programıdır. Programın en son hali, şu ana kadar ki en kapsamlı ve etkili hali olmakla birlikte yutma terapisinde NMES kullanımına dair çeşitli eğilimleri bir arada sunmaktadır. Sunduğumuz bu yeni içerik, son dönem bilimsel araştırmaların sonuçları, güncel terapi protokolleri ve mevcut ekipmanlar hakkında detaylı bir bilgilendirme yapmaktadır.

Eğitim Tanımı: Resmi olarak onaylanmış olan bu uygulamalı yeterlik eğitimi, normal ve anormal yutma mekanizmaları bebeklik, çocukluk ve yetişkinlikte farklılık gösterdiği için bu dönemlerdeki kas fizyolojisi, kinesyoloji ve patoloji konularını ele almaktadır. NMES kullanım ilkeleri ile aktif yutma bozukluğu egzersiz terapisi bir arada öğretilir.  FDA onaylı araçlarla NMES’in yutma protokolü içerisindeki kullanımı yutma mekanizmasının nörofizyolojisi esas alınarak anlatılır. Frekans, faz süresi, aşama döngüsü vb. NMES parametrelerinin nasıl ayarlanması gerektiği belli tedavi protokolleri içerisinde ve detaylı uygulama fırsatları sunularak öğretilir. Hasar modeli (patoloji, semptomlar, belirtiler, bozukluklar ve hasarlar) kullanılarak vaka değerlendirmeleri yapılır ve tedavi planı geliştirme alıştırmaları yapılır.

Katılımcılar, biri yutma bozukluğu uzmanı diğeri elektrik stimulasyon uzmanı olan iki eğitmen tarafından bire bir eğitilirler. Eğitmenlerimiz FDA onayı ile ilgili gerekli bilgileri katılımcılarla paylaşırlar ve pediatrik ve yetişkin yutma bozukluklarında kullanımı sürekli gelişen NMES hakkında klinisyenlerin en iyi şekilde donatmak için mevcut araç gereçler hakkında klinik seçeneklerin neler olabileceği konusunda detaylı bilgilendirme yaparlar.

Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan katılımcılar yutma bozuklukları terapi programlarında başarılı NMES uygulamaları yapabilen etkin VitalStim® ve DINES uygulayıcıları olurlar.

 

VitalStim® Terapisi Uzmanlık Sertifikası aşağıdaki koşulları yerine getiren katılımcılara verilecektir:

  1. Yazılı son testi başarıyla geçmek
  2. VitalStim® Terapisini doğru bir şekilde uygulayabildiğini göstermek

Açıklamalar:

1- Bu eğitim için indirim oranları aşağıdaki gibidir.

  • 5 Kişilik Grup: %10
  • 10 Kişilik Grup: %20
  • 20 Kişilik Grup: %40
  • DİLGEM Şube Çalışanı: %40
  • Akademisyen: %20

3- Ödeme:

  •  Havale / EFT Yoluyla Peşin Fiyatına 4 Taksit: Bunun için HAVALE seçeneğini tercih ederek kayıt işlemlerinizi tamamladıktan sonra karşınıza çıkan IBAN Numarasına sepetteki tutarın Dörtte birini yollamanız ve birer ay arayla da diğer 3 taksiti yollamanız gerekmektedir.
  •  Kredi Kartına Peşin Fiyatına 12 Taksit: Bunun için HAVALE seçeneğini tercih ederek kayıt işlemlerinizi tamamladıktan sonra 0533 165 60 94 numaralı WhatsApp Hattımız ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Kredi Kartına Peşin Fiyatına 12 Taksit kampanyamız sadece indirim uygulanmayan ürünlerde geçerlidir.

4- Grup indirimlerden faydalanmak isteyen katılımcıların bir WhatsApp Grup kurduktan sonra eğitime katılacak arkadaşlarını ve 0533 165 60 94 WhatsApp numaramızı gruba dahil etmeleri gerekmektedir; İndirim Kodu Grupta paylaşılacaktır.

5- Bu eğitime indirimli olarak katılmak isteyen Akademisyenler ile DİLGEM Şube ve Kurumsal Çözüm Ortağı Çalışanlarının kayıt için 0 533 165 60 94 numaralı DİLGEM WhatsApp Numarası ile iletişim kurmaları gerekmektedir.

6- Bu eğitimde İngilizce bilmeyen katılımcılar için anında çeviri hizmeti verilecektir.

 

Eğitim mekanını sizlere duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Eğitimimiz İstanbul Titanic Business Kartal'da gerçekleşecektir. Eğitim, Özel Notlar, Konum ve Ulaşım detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.

Konum:

Soğanlık, Kartal’da konumlanan Titanic Business Kartal oteli, Anadolu yakasının birçok önemli noktasına kolayca ulaşabileceğiniz bir konumdadır. Hava yoluyla gelen misafirlerimiz, Sabiha Gökçen Havalimanı'na (SAW), otelden sadece 800 metre uzaklıkta bulunan M4 metro hattı ile kolayca ulaşabilir. Kartal ve Pendik marinaları, alışveriş ve deniz kenarında yeme-içme deneyimi için mükemmel birer seçenek sunarken ayrıca, Bağdat Caddesi ve Maltepe Piazza, Maltepe Park ve Anatolium Marmara gibi birçok alışveriş merkezi, otelden kolayca araçla erişilebilir uzaklıktadır.

Araba ile Geliş
Rotanızı Google Haritalar üzerinden planlayabilirsiniz.

Otobüs / Metro ile Geliş
Yakındaki Metro İstasyonu: Soğanlık (M4)

Adres: Orta, Kaptanıderya Cd. No: 37, 34880 Kartal/İstanbul

Dr. John Kelly, M.P.T.

St. Augustine Üniversitesi Fizyoterapi programından mezundur. John’un 17 yılı aşkın akut yatan hasta ve hastanede ayaktan tedavi rehabilitasyonu deneyimi vardır. Şu anda Tennessee’deki Siskin Rehabilitasyon Hastanesinde klinik müdürüdür. Kendisi tam zamanlı hasta hizmeti ve yönetimle ilgili sorumluluklarını dengelemeye devam etmektedir. Nörogelişimsel Tedavi Derneği sertifikasına sahiptir. Klinik doktorasına ve manuel terapi sertifikasına yönelik çalışan deneyimli bir manuel oropedik terapisttir. Aynı zamanda sertifikalı bir VitalStim® eğitmenidir ve ortopedik ve elektroterapi derslerini ülke çapında vermektedir. John başarılı bir klinik eğitmenidir ve sürekli olarak hastalarla olağanüstü yakınlığı ve kurs katılımcılarının güçlü değerlendirmeleri ile ünlüdür.


Karin Mitchell, M.A. CCC-SLP

Karin Mitcheel dünyaca tanınmış bir Dil ve Konuşma Terapistidir. Uzmanlık alanları; beslenme ile yutmanın bakımı ve tedavisi, tıbbi olarak kırılgan bebeklerin ve çocukların gelişimsel bakımı ve pediatrik travmatik beyin hasarıdır. Öğretmeye ve başkalarına yardım etmeye olan sevgisi, onu hem ülke çapında hem de uluslararası alanda eğlenceli ve sürekli eğitim kursları hazırlamaya ve vermeye yönlendiriyor.

Çalışma alanları: YYBÜ’de Gelişimsel Bakım, İşaret Temelli (Cue Based) Besleme, pediatrik besleme ile yutmanın değerlendirmesi ve tedavisi, VitalStim kullanımı, yutma çalışmaları, klinik analiz ve karar vermeyi iyileştirmek, medikal kırılgan bebekler ve çocukları emzirme ve beslenme becerisi edinimini destekleyen gelişimsel kilometre taşlarıdır. Karin, kariyerinde 1995 yılında başladığı dönemden itibaren, başkalarına da öğretmek amacıyla öğrenme imkanları ve yaratıcı yollar aradı. Şimdi California’daki CHOC Çocuk Hastanesinde YYBÜ ve Besleme Takımında baş terapist olarak hizmet vermektedir. Nörogelişimsel Tedavi ve Duyu Bütünleme Terapisi tedavilerinde güçlü bir teorik temeli ve klinik deneyimi olan Karin ayrıca NOMAS eğitimi almıştır ve VitalStim® eğitimi almıştır. Tıbbi asistanlar, hemşireler, fizyoterapistler, ergoterapistler ve dil ve konuşma terapistleri dahil olmak üzere klinik personele; uygun gelişimsel bakım, konumlandırma, kullanma ve beslenme becerileri eğitimi vermektedir. Karin, CHOC’taki uzmanlaşmış Küçük Bebek Ünitesi’nde kanıta destek personelinin ihtiyaç duyduğu sürekli eğitim serisini içeren dayalı gelişimsel bakım için ünite protokollerinin ve bakım planlarının geliştirilmesinde etkili bir isimdi.

Dokunma Tedavisi, Gelişimsel Bakım, Yenidoğanlara İlişkin Besleme, Emzirme Koalisyonu, Palyatif Bakım, Nöro YYBÜ Ekibi, Travma Ekibi ve Aile Merkezli Bakım komitelerinde aktif üyedir. Kendini işine adamış bir lider olan Karin, zamanının çoğunu klinisyenlerin desteklenmesi ve geliştirilmesine ayırmaktadır. Ayrıca tıbbi olarak hassas hastalarla klinik analiz ve terapötik etkililik konusunda terapistin becerilerini geliştirmeye odaklı bir mentor olarak hizmet vermektedir. Hastaları ve ailelerini destekleyici çalışmalar yapmaktadır. Tıbbi açıdan kırılgan bebekleri ve çocukları desteklemek amacıyla yerel derneklerde, toplum merkezlerinde, yerel üniversitelerde ve okullarda konuşmalar yapmaktadır.

Öğrenme Çıktıları; Bu eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılar:
  1. Yenidoğan – yetişkin yaş aralığında yutma işleviyle ilgili anatomik yapılardaki değişimleri tanır ve tanımlar.
  2. Olgunlaşan yutma süreciyle birlikte normal yenidoğan ve pediyatrik popülasyon fizyolojisinde gerçekleşen değişimleri tanımlar.
  3. Pediyatrik popülasyonda normal yutmanın nörofizyolojik süreçlerini, yutmayı kontrol eden nöral yolakları ve de yutma esnasında gerçekleşen olumlu ve olumsuz geribildirimleri tanımlar.
  4. Cildin hazırlanması, elektrotların yerleştirilmesi ve NMES parametrelerinin pediyatrik popülasyona göre ayarlanması gibi tipik bir NMES terapi oturumunda karşılaşılabilecek durumlara ilişkin sorun giderme becerileri öğrenir ve sergiler.
  5. Pediyatrik popülasyonda yutma işlevini etkileyen başlıca patolojik durumları tanımlar.
  6. Pediyatrik popülasyonda baş ve boyun bölgesinde NMES kullanımına ilişkin alınması gereken tedbirler ve olası kontrendikasyonlar konusunda bilgi sahibidir.
  7. Yaygın olarak kullanılan ve pediyatrik alanyazın içerisindeki araştırmalarla desteklenen NMES terapi protokollerini ve birbirlerinden farklarını açıklar.
  8. Danışanın özelliklerine ve bu popülasyonda hedeflenen dokunun anatomik açıdan yerine göre doğru elektrot kullanımını gerekçelendirir.
  9. Pediyatrik popülasyonda NMES kullanımı sırasında ve sonrasında yutma egzersizlerinin kullanımını gerekçelendirir ve gösterir.
  10. Duyusal savunma mekanizması ve bu durumun pediyatrik beslenme ile VitalStim DINES terapisi üzerindeki etkilerini ve de ilgili stratejileri tartışır.

  1. Gün

• 08:00 / 08:30                    Tanışma, eğitimin tanıtımı, hedeflerin konuşulması

• 08:30 / 09:30                    Yenidoğan/Pediyatrik Yutma Anatomisi ve Fizyolojisi

• 09:30 / 09:45                    Nöroloji

• 09:45 / 10:00                   Kahve Molası

• 10:00 / 11:00                    Pediyatrik Popülasyonda Kas Eğitiminde Egzersiz Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

• 11:00 / 11:30                     Motor Haritalama, Sinaptik Budama ve Kortikal Yeniden Düzenleme

• 11:30 / 12:00                    Pediyatrik Disfaji Terapisinde Elektrik Uyarım Kullanımı

• 12:00 / 13:00                   Öğle Yemeği Molası

• 13:00 / 14:00                    Pediyatrik Disfaji Terapisinde Elektrik Uyarım Kullanımı (devam)

• 14:00 / 14:45                    Pekiştirme & Pediyatrik Örnek Olaylar

• 14:45 / 15:00                    Kahve Molası

• 15:00 / 16:00                    Pediyatrik Popülasyonda Tanı Gurupları ve Hastalıklara İlişkin Özel Konular

• 16:00 / 16:30                    Pediyatrik Alanyazın Taraması

• 16:30 / 17:00                    Soru – Cevap

SKU-972