# | Tarih | İçerik | Süre |
---|---|---|---|
1 | Praksis ve Dispraksiyi Anlama | 60dk |
Praksis ve dispraksi, motor beceriler ve hareket kontrolü ile ilgilidir ve genellikle nörolojik fonksiyonlarla ilişkilidir. İşte praksis ve dispraksinin anlamını ve aralarındaki farkı anlatan bir açıklama:
Praksis: Praksis, beceri ve hareketleri gerçekleştirmek için gereken bilgi, planlama, koordinasyon ve yaratıcılık süreçlerini içerir. Praksis, günlük yaşamda karmaşık hareketleri gerçekleştirmek için beynin yaptığı planlama ve organizasyon süreçlerini ifade eder. Örneğin, yemek yemek, giyinmek, saç taraklamak gibi günlük aktiviteler praksis becerilerine örnek olarak verilebilir.
Dispraksi: Dispraksi, hareket kontrolünde zorluklar yaşanması durumunu ifade eder. Dispraksi, beyin ve sinir sistemi arasındaki iletişimde bir bozukluğun sonucu olarak ortaya çıkabilir. Dispraksi, bir kişinin karmaşık motor becerilere sahip olma kapasitesini etkileyebilir ve günlük yaşam aktivitelerini gerçekleştirmeyi zorlaştırabilir. Örneğin, düğme ilikleme, çatal ve bıçak kullanma, ceket giyme gibi aktivitelerde zorluklar yaşanabilir.
Praksis ve Dispraksi Arasındaki Fark: Praksis ve dispraksi arasındaki temel fark, praksisin motor beceri ve hareketleri gerçekleştirmek için gereken planlama ve organizasyon süreçlerini ifade ederken, dispraksinin ise hareket kontrolünde zorluklar yaşanması durumunu ifade etmesidir. Praksis, beceri ve hareketleri düzenli bir şekilde gerçekleştirmeyi içerirken, dispraksi, bu beceri ve hareketleri gerçekleştirme yeteneğini etkileyebilir ve hatalı veya koordinasyonsuz hareketlere neden olabilir.
Bu video eğitimde Sarah Schoen, dispraksili çocukların özelliklerini, terapi görüntüleri ve problemli alanların belirlenmesiyle ilgili temel ilkelerin gözden geçirilmesi yoluyla açıklar; duyu bütünleme teorisinden gelen kavramları vurgular ve terapiye uygular.
Grup İndirimleri: İndirimsiz fiyat üzerinden;
Özel İndirimler: İndirimsiz fiyat üzerinden her zaman;
Havale / EFT ile Peşin Fiyatına 4 Taksit
Kredi Kartı ile 9 Taksit
New York Üniversitesi’nde 2001 yılında doktorasını tamamlayan Doç. Dr. Schoen bunun yanında 30 yıllık klinik tecrübeye sahip bir Ergoterapisttir. Doktorasını takiben Dr. Lucy Jane Miller ile akademik çalışmalarına devam eden Schoen, Colorado Üniversitesi Sağlık Bilimleri Merkezi Psikiyatri Departmanı Gelişimsel Psikobiyoloji Araştırma Grubu tarafından ödüle layık görülmüştür. Ayrıca Dr. Miller ile beraber araştırma ve geliştirmelerini yapmakta olduğu Duyusal İşlemleme Ölçeği üzerinde daha iyi çalışabilmeleri adına Willim T Grant Vakfı tarafından “psikolojinin gelişimine katkı hibesi” ikramiyesine layık görülmüşlerdir. Schoen şu anda ise Utah’ta bir Sağlık Bilimleri Enstitüsü olan Rocky Mountain Üniversitesi’nde Doçent Doktor olarak görev yapmakta ve çeşitli doktora komitelerinde yer almaktadır. Ayrıca Duyusal İşlemleme Bozukluğu Vakfı’nda aylık olarak ileri seviye mentorluk çalışmaları düzenlemektedir. Nörogelişimsel Tedavi alanında yetkinliği onaylanan Doç Dr Schoen; Duyu Bütünleme Terapisi, Terapötik Dinleme ve Tedaviye Yardımcı Teknolojiler alanında yine ileri seviye mentorluk çalışmaları düzenlemektedir. Doç. Dr. Schoen, Amerikan Ergoterapistler Derneği tarafından 1997 yılında Özel Başarı Ödülü ve 2011 yılında Virginia Scardina Mükemmellik Ödülüne layık görülmüştür.