Bu seminerle ilgili detaylı bilgi almak ve bir sonraki seminer için yerinizi ayırtmak için aşağıda yer alan iletişim formunu kullanarak DİLGEM uzmanlarına ulaşabilirsiniz.
# | Tarih | İçerik | Süre |
---|---|---|---|
1 | Dil ve Konuşma Bozuklukları İçin İşitsel Rehabilitasyon Birinci Gün 28/05/2022 20:00-23:00 | 180dk | |
2 | Dil ve Konuşma Bozuklukları İçin İşitsel Rehabilitasyon İkinci Gün 29/05/2022 20:00-23:00 | 180dk |
Dil ve konuşma bozukluklarında beynin işitsel mesajları nasıl ve ne kadar duyup, tanımladığı anladığı dil ve konuşma terapisinin başarısı için önem arz eder. Dil ve Konuşma Bozukluklarında İşitsel Rehabilitasyon bir sesi algılama veya sesleri ayırt etme ve belirli bir ses veya gürültüye uyum sağlama gibi becerilerin yanı sıra belirli seslere anlam verebilmeyi, daha uzun ifadeleri anlamayı ve kendi konuşmanızı kendi kendine düzenleyebilmeyi içerir. Bu eğitimde dil ve konuşma bozukluğu olan çocuğun dinleme becerilerinin değerlendirilip, geliştirilmesini, konuşma seslerinin anlaşılması için işitsel işlemlemenin basamaklarını, anlama ve iletişim becerilerini arttırmak için değerlendirmeden elde edilen verilerin nasıl kullanılacağı anlatılacaktır.
Çocukta İşitsel Farkındalık Becerilerinin Geliştirilmesi
Çocukta İşitsel Ayırt Etme Becerilerinin Geliştirilmesi
Çocukta İşitsel Anlama Becerilerinin Geliştirilmesi
Eğitimlerimizde rol modelleme, küçük grup çalışması ve büyük grup çalışması ve sonrasında proje ödevleri verilecektir.
Prof.Dr. Özgül Akın Şenkal, 1973 yılında Ankara’da doğmuştur. 1990-1994 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nda lisans eğitimini tamamlamıştır. 1994-2004 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda Öğretim Görevlisi olarak çalışırken, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Programında 1998 yılında yüksek lisans eğitimini, 2002 yılında ise doktora çalışmalarını tamamlamıştır.
Prof. Dr. Özgül Akın Şenkal, 2004 yılında Almanya Würzburg Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalında misafir öğretim üyesi olarak çalışırken "Bilingual Çocuklarda Odyolojik Konuşma Testleri" üzerinde bilimsel çalışmasını yapmıştır. 2005-2008 yılları arasında Ankara Meders Medikal firmasında Avusturya Medel Koklear İmplant firmasının cihazını kullanan çocukların rehabilitasyon süreçlerini takip etmiştir. 2008 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalında Uzman Doktor olarak çalışmıştır. Mesleki hayatında ve çalışmalarında daha ileriye gidebilmek amacıyla 2010 yılında Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı’nda Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başlamış ve Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Programı’nda dersler vermiştir. 2011 yılında Yardımcı Doçent olarak atanmış ve Adana Başkent Üniversitesi Güzelyalı Polikliniklerinde Konuşma ve Dil Merkezi’nde Dil ve Konuşma Bozuklukları üzerine bir yıl içinde yaklaşık 1000 çocuk ve yetişkin bireye terapi vermiştir. Yılda 300'e yakın çocukla kekemelik, 250'ye yakın kişiyle ses kısıklığı/bozukluğu ve gecikmiş konuşma, artikülasyon bozukluğu ve öğrenme güçlüğüne bağlı konuşma bozuklukları gibi konularda ilgilenmiştir.
Prof. Dr. Özgül Akın Şenkal, Hacettepe Üniversitesi’nde eğitimine devam ederken ağırlıklı olarak çalıştığı konu olan “Okul Çağı Çocuklarda Ses Bozukluğu” ile ilgili yayınları yurt dışında ve yurt içinde oldukça fazla atıf almaktadır. Doçentlik unvanını aldığı 2014-2022 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünde, halen de Tarsus Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Dil ve Konuşma Bozuklukları alanındaki eğitim programlarının yaygınlaştırılması ve en çok rastlanan engel tipi olarak karşımıza çıkan dil ve konuşma bozuklukları konusunda, toplumda bilincini arttırmak için çalışmalarını aktif olarak sürdürmektedir.
1. Giriş
2. Danışmanlık
3. Duyusal Yönetim Yaklaşımı
4. Alıcı ve ifade edici dil becerilerinin kazandırılmasında işitsel rehabilitasyon
5. Örnek terapi (okul öncesi, okul çağı çocuk)