İşitsel rehabilitasyon, işitme kaybı yaşayan bireylerin işitme yeteneklerini en üst düzeye çıkarmayı, iletişim becerilerini geliştirmeyi ve yaşam kalitelerini artırmayı amaçlayan bir süreçtir. Bu süreç, işitme kaybının etkilerini azaltmaya yönelik bireyselleştirilmiş müdahaleler ve stratejileri içerir. Aynı zamanda, çocuklardan yetişkinlere kadar işitme kaybı olan her yaştaki bireye uygulanabilir.
Ana Bileşenleri Şunlardır:
İşitme Değerlendirmesi ve Teşhisi: Bu süreç, bireyin işitme durumunun kapsamlı bir değerlendirmesiyle başlar. Bu, işitme kaybının derecesini ve türünü belirlemek için yapılan testler ve değerlendirmeleri içerir.
İşitme Cihazları ve Yardımcı Teknolojiler: İşitme kaybının etkilerini azaltmak için işitme cihazları, FM sistemleri ve diğer yardımcı dinleme teknolojilerinin seçimi ve kullanımı.
Konuşma Okuma ve İşitsel Eğitim: Bireyin konuşmayı dudak okuma yoluyla anlama becerisini geliştirmek ve işitsel algı becerilerini artırmak için yapılan eğitimler.
İletişim Stratejileri: Etkili iletişim kurma yöntemleri üzerine eğitim, işitme kaybı olan bireylerin ve ailelerinin günlük yaşamdaki iletişim zorluklarıyla başa çıkmalarına yardımcı olmak için.
Sosyal ve Duygusal Destek: İşitme kaybının psikolojik ve sosyal etkileriyle başa çıkmak için bireylere ve ailelerine yönelik danışmanlık ve destek hizmetleri.
Eğitim ve Öğretim Stratejileri: Çocuklar için, işitme kaybının eğitim üzerindeki etkisini azaltmaya yönelik özel eğitim programları ve stratejiler.
İşitsel Rehabilitasyon Sertifika Programı'na sadece Odyologlar ve Odyoloji 3-4. Sınıf öğrencileri içindir.
İşitsel Rehabilitasyon Sertifika Programı, işitme kaybı olan bireylere destek olma yolculuğunuzda size rehberlik edecek değerli bilgiler ve beceriler sunacak. Bu alandaki uzmanlığınızı ilerletmek ve fark yaratmak istiyorsanız, siz de bu programı kaçırmayın!
İşitme kaybı yaşayan bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve onlara daha iyi bir dünya sunmak isteyen sağlık profesyonelleri, eğitimciler ve terapistler için özel olarak tasarlanmış programımız başlıyor! Bu kapsamlı program, alanda derinlemesine bilgi ve beceriler kazanmak isteyen herkesi bekliyor.
İşitsel Rehabilitasyon Sertifika Programı,, işitme kaybı olan bireylerin iletişim becerilerini geliştirmelerine, sosyal etkileşimlerini iyileştirmelerine ve genel olarak yaşam kalitelerini artırmalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Program, katılımcılara işitme kaybının değerlendirilmesi, işitsel cihazların kullanımı, konuşma okuma ve işitsel eğitim teknikleri gibi konularda kapsamlı eğitimler sunar.
Açıklamalar:
1- Bu eğitim için indirim oranları aşağıdaki gibidir.
5 Kişilik Grup: %10
10 Kişilik Grup: %20
20 Kişilik Grup: %40
DİLGEM Şube Çalışanı: Ücretsiz
Akademisyen: %20
2- Ödeme:
Tüm KREDİ KARTLARI ile Peşin Fiyatına TEK ÇEKİM ya da Vade Farkı Ödeyerek 12 taksite kadar taksit imkanıyla yapılabilir.
Kuveyt Türk Bankasına ait Sağlam Kart Özellikli Kredi Kartı ile Peşin Fiyatına 5 Taksit şeklinde yapılabilir. Bunun için HAVALE seçeneğini tercih ederek eğitim kaydını gerçekleştirdikten sonra 0 505 892 41 75 numaralı WhatsApp Hattımız ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.
3- Grup indirimlerden faydalanmak isteyen katılımcıların bir WhatsApp Grup kurduktan sonra eğitime katılacak arkadaşlarını ve 0533 165 60 94 WhatsApp numaramızı gruba dahil etmeleri gerekmektedir; İndirim Kodu Grupta paylaşılacaktır.
4- Bu eğitime indirimli olarak katılmak isteyen Akademisyenlerin kayıt için 0 533 165 60 94 numaralı DİLGEM WhatsApp Numarası ile iletişim kurmaları gerekmektedir.
Dr. Öğr. Üyesi Selim Ünsal
İstanbul Atlas Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı
Mezuniyet
Hacettepe Üniversitesi, SHMYO Odyometri Teknikerliği, 1998
19 Mayıs Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü, 2003
Fırat Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Tıp Programı, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları/Odyoloji, 2012
Turgut Özal Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları, 2016.
İş Deneyimi
Sağlık Bakanlığına Bağlı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri
Avrasya Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Odyoloji Bölümü
İstinye Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü
İstanbul Atlas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü
Ulusal ve Uluslararası Yayınlar
Polat C, Aydın M, Sakallıoğlu Ö, Akyiğit A, Ünsal S, Soylu E, Keleş E. Evaluation of the effects of phototherapy on cochlear function in newborns. Int J Pediatr Otorhinolaryngol. 2014 Dec;78(12):2068-71.
Akyay A, Soylu E, Ünsal S, Demirol H, Bahçeci S. Hearing status in vitamin B12-deficient children. J Paediatr Child Health. 2021 Jul;57(7):1060-1066.
Unsal S, Bal F. Hearing and Tinnitus Evaluation in Music Teachers. Int Tinnitus J. 2021 Mar 1;25(1):94-99.
Unsal S, Gunduz M. Comparison of Neural Response Telemetry (NRT) results of cochlear implanted children in view of pre-operative Auditory Brainstem Response (ABR). Int Tinnitus J. 2019 Sep 4;23(2):122-124.
Turan S, Unsal S, Kurtaran H. Satisfaction assessment with Abbreviated Profile of Hearing Aid Benefit (APHAB) questionnaire on people using hearing aid having Real Ear Measurement (REM) eligibility. Int Tinnitus J. 2019 Sep 4;23(2):97-102.
Ongun M, Gumus N, Ünsal S, Yildirim A, Yüksel S, Yüksel M, Gündüz M. Research on articulation problems of Turkish children who have Down syndrome at age 3 to 12. International Journal on Disability and Human Development. 2017;16(2): 179-185.
Çağla Gür, Nurcan Koçak, Selim Ünsal, Ferdane Karayel. The Comparison of 5-6 Year-Old Children's Maturity Levels in Terms of Having Hearing Loss or Not. Asian Journal of Instruction, 2017; 5(1): 1-11.
Bal F, Ünsal S. Kekeme Çocuklarda LaxVox Tekniğinin Değerlendirilmesi, Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi 2018; 77: 142-151.
Karaca Al S, Ünsal S, Gündüz M. Atipik Otizmli Çocuklarin Alıcı ve İfade Edici Dil Becerilerinin İncelenmesi. Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2020; 7(44): 248-262.
Selim Ünsal, Döndü Ünsal, Mesut Kaya, Mehmet Gündüz. Analysis of Auditory Evoked Late Latency Potentials in Stuttering. KBB ve BBC Dergisi, 2016; 24(3): 65-9.in Children with Hearing Loss. 2018
Ünsal S, Şahin H, Gündüz M. Geriatrik Grupta İşitme Cihazı Seçimi ve Uygulaması. Editörler: Erol Belgin, Sanem Şahlı, Temel Odyoloji, Güneş Tıp Kitabevi, 2017, II. Baskı.
Deniz Uğur CENGİZ, Döndü ÜNSAL, Selim ÜNSAL. İşitme Engelli Bireyler ve Rehabilitasyonu. Editörler: Sermin Timur, BehiceErci. Anadolu Nobel Yayıncılık, 2018.
Selim ÜNSAL, Deniz Uğur CENGİZ, Döndü ÜNSAL. Konuşma Engelli Bireyler ve Rehabilitasyonu. Editörler: Sermin Timur, Behice Erci. Anadolu Nobel Yayıncılık, 2018.
SKU-
DİLGEM Eğitim Öğretim Danışmanlık ve Yayıncılık Ltd. Şti.
Batı Mah. Burhan Toprak Cad. No:20D Pendik - İstanbul Pendik/İstanbul