Bu seminerle ilgili detaylı bilgi almak ve bir sonraki seminer için yerinizi ayırtmak için aşağıda yer alan iletişim formunu kullanarak DİLGEM uzmanlarına ulaşabilirsiniz.
Palin Ebeveyn-Çocuk Etkileşim (PEÇE) terapisi kekemelik için geliştirilmiş bir erken müdahale yaklaşımı olmakla birlikte hem başka dil ve konuşma bozuklukları olan çocuk ve yetişkinlerle hem de böyle sorunları olmayan yetişkinlerle (eğitim personeli gibi) kullanılmaktadır. Bu eğitimde öğretilen ve başka alanlara aktarılabilecek beceriler arasında anne-babayı değerlendirme ve terapi sürecine dahil etme, anne-babalarla karmaşık ve de hassas konuların konuşulabilmesi, ebeveynlerin özgüvenlerini ve sahip oldukları becerileri iyileştirmek için video-dönüt yönteminin kullanılması ve duygusal ya da davranışsal konular gibi daha geniş kapsamlı çocuk yönetimi konularının anne-babalarla anlatılması gibi beceriler yer alır. Bu becerilerin tümü çok geniş bir yelpazedeki klinik ortamlara ve vaka profillerinde uygulanabilirdir.
NOT: Bu üç günlük atölye çalışması, özellikle yeterliliğe yakın öğrenciler ve yeni mezun olmuş terapistler ile kurs hızının biraz daha yumuşak olması ve ek beceri uygulama süresinden faydalanabilecek denizaşırı terapistler için uygundur.
Bu eğitim, dil ve konuşma terapistlerinin daha kalıcı sorunlar bağlamında risk grubunda olan çocukları değerlendirme ve tanılama becerilerinin yanı sıra erken dönem kekeleyen çocuklarla çalışma becerilerini de artırmayı hedefler. Dolayısıyla, bu eğitim özellikle bu yaş grubunun değerlendirilmesi ve yönetimine yönelik olacak ve 7 yaş öncesi her çocuk grubuna uygulanabilecek bir zemin tesis edecektir. Çalıştay esnasında uygulama ve tartışmaya zaman ayırmakla birlikte Michael Palin Centre’da kaydedilen terapi videolarından da destek alınacaktır.
2009 yılından beri The Michael Palin Center’da çalışmaktadır ve görev tanımı kekeleyen çocuklar, gençler, yetişkinler ve bunların aileleri ile çalışmayı kapsamaktadır. Hem ulusal hem de uluslararası eğitim programlarında çalışmakta ve bu günlerde, terapi sürecinde nelerin değiştiğini incelediği iki araştırmayı basıma hazırlamaktadır. Aynı zamanda RCSLT (Royal College Dil-Konuşma Terapistleri) Araştırma Şampiyonlarından (Research Champion) biri olan Kevin FOWER, Ulusal Akıcılıkta Klinik Mükemmellik Ağında (National Fluency Clinical Excellence Network) koordinatörlük yapmaktadır.
Mesleki Üyelikler
Royal College of Speech and language therapists Üye Numarası: RC0023264
Health Care ProfessionsCouncil Üye Numarası: SL20975
Akademik Hayat
2014–2016 Research Masters in Applied Research in Human Communication Disorders, University College London,UK
2004–2006 Post-Graduate Diploma in Speech and Language Therapy City University London,UK
Mesleki Deneyim
2009–devam eden The Michael Palin Centre for Stammering, London,UK
2007–2009 Early Years Speech and Language Therapy Service, Islington, London,UK
Diğer Mesleki Roller
2016–devam eden Honorary Research Assistant, Division of Psychology and Language Sciences, University College London,UK
2016–devam eden Study Day Coordinator, National Dysfluency Clinical Excellence Network,UK
Konferans Sunumları
Eylül 2017 Kekeleyen çocukların anne-babalarından neler öğrenebiliriz?’ Oxford Dysfluency Conference, Oxford,UK
Eylül 2017 Kekemelik ve COM-B modeli: Terapi sonrası iletişim davranışındaki değişikliklere dair anne-babaların görüşleri’
Royal College of Speech and Language Therapists Conference Glasgow, UK
Haziran2018 Palin PCI: Ebeveyn-Çocuk Etkileşimİ: XXXI Congreso Internacional de AELFA-IF, Granada, Spain
Haziran2018 Değişim ve COM-B modeli: Değişime yol açan faktörleri keşfetmek’: Joint World Congress, Hiroshima, Japan
Eylül 2019 "Değişim nedir? Kekeleyen gençler üzerinde yoğun grup terapisinin etkileri’: Royal College of Speech and Language Therapists Conference Birmingham, UK